A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

ПРО ВИДИ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ, ЯКІ НАДАЮТЬСЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ЦЕНТРОМ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ (НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ) КАЛАНЧАЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 28.03.2017 14:26
Кількість переглядів: 2518

На території Каланчацької селищної ради діє  Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Каланчацької селищної ради , який знаходиться за адресою:смт. Каланчац , вул. Херсонська 20а, тел.: 3 10 96 ,який опікується найбільш матеріально незахищеною категорією громадян – ветерани війни та праці,інваліди,самотні люди похилого віку,які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.
  В рамках децентралізації системи соціального забезпечення, Постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1093 передбачено, що Територіальний  центр надає соціальні послуги згідно з розробленими державними стандартами. Територіальний центр забезпечує як безоплатне в обсягах, визначених державними стандартами, надання соціальних послуг так і надання платних соціальних послуги (в межах наявних можливостей), визначених постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 року №12 «Про порядок надання платних соціальних послуг та затвердження їх переліку».
  До складу Територіального центру входять такі структурні підрозділи:
- відділення соціальної допомоги вдома;
- відділення надання адресної натуральної та грошової допомоги.

  Відділенням соціальної допомоги вдома,  відповідно до державного стандарту та згідно з умовами договору, затвердженим графіком роботи, індивідуальним планом надається соціальна послуга з догляду вдома одиноким громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають III, IV, V групи рухової активності) та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком, а саме:
- громадянам похилого віку;
- інвалідам (які досягли 18-річного віку), крім інвалідів унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу на постійний сторонній догляд, побутове та спеціальне медичне обслуговування відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності";
- хворим (з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці).
  Відділення не здійснює надання соціальних послуг громадянам, які потребують цілодобового стороннього догляду.
  На платній основі відділення здійснює обслуговування громадян похилого віку, інвалідів (які досягли 18 - річного віку), хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, відповідно до тарифів на платні соціальні послуги .
  Соціальна послуга одиноким та самотньо проживаючим громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності, надається з відвідуванням постійно (3 група рухової активності - два рази на тиждень, 4 група рухової активності - 3 рази і 5група - 4 разів (лежачі), періодично (відвідування два рази на місяць), тимчасово (визначений у договорі період). Відділення надає послуги :

  • з придбання та доставки ліків;
  • придбання та доставка продовольчих товарів;
  • придбання та доставка промислових товарів;
  • оплата комунальних платежів;
  • допомога в приготуванні їжі;
  • допомога у здійсненні санітарно-гігієнічних послуг;
  • заміна постільн6ої білизни;
  • відвідування організацій;
  • піднесення води;
  • піднесення палива;
  • допомога в обробітку присадибної ділянки;
  • надання допомоги у прибирання житла.

 Постійно розширюється перелік соціальних послуг, які надаються Територіальним центром. Так, працює пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації . Працює мультидисциплінарна команда, до складу якої входять соціальний робітник, медична сестра ,швачка,перукар. На кожного громадянина, якого обслуговує відділення соціальної допомоги вдома, заведено особову справу, в якій міститься:
1)письмова заява громадянина;
2) медичний висновок про нездатність до самообслуговування, потребу в постійній сторонній допомозі та догляді в домашніх умовах;
3) карта визначення індивідуальних потреб отримувача соціальних послуг;
4) один примірник договору, укладеного між громадянином і територіальним центром про надання соціальних послуг;
5) довідка про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
6) інформація з Державного реєстру прав;

7) копія довідки про встановлення групи інвалідності (за наявності);
8) копія наказу про здійснення (припинення) надання соціальних послуг;
9) індивідуальний план надання соціальної послуги;
10) копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб).

  Найчисленніше відділення  - відділення натуральної та грошової допомоги. У цьому відділенні надають більш ніж 20 видів соціальних послуг, великим попитом користуються перукарські послуги, послуги швачки,організація дозвілля громадянам,які перебувають на обліку,послуги з порізки та порубки дров, обрізка кущів та дерев,  дрібний ремонт на дому тощо. 
   Постійно в дії «Програма ресурсного поповнення банку одягу», що дає можливість звернути увагу громади до потреб людей похилого віку, інвалідів, хворих, безхатченків інших верст населення та поповнити банк теплими речами і надавати посильну допомогу в зимовий період.
            Право на безоплатне обслуговування відділенням адресної допомоги мають:  громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку;
інші громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів, за умови, що середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж 1.5 прожиткового мінімуму для сім ї;
громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї;
внутрішньо переміщені особи. 
 Якщо дохід перевищує 1,5 прожиткового мінімуму на члена сім’ї плата за  надані послуги  проводиться за плату згідно діючого  тарифу. 
У разі коли громадянин через часткову втрату рухової активності не може відвідати відділення адресної допомоги та особисто отримати допомогу, адміністрація територіального центру вживає заходів для доставки допомоги громадянину за місцем його проживання.

  На кожного громадянина якого обслуговує відділення ведеться особова справа в якій міститься :

1)письмова заява громадянина;

2)довідка про склад сім’ї;

3)довідка про доходи членів сім’ї;

4)копія наказу про здійснення (припинення)обслуговуванн.
  Територіальним центром проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота через структурні підрозділи шляхом:
1.Оформленням інформаційного стенду в установі;
2.Проводиться консультативна робота (здійснюється особисто, телефонне консультування, відповіді на письмове звернення);;
3.Робота з СМІ;

  Наш колектив має плани на майбутнє. Основне завдання на перспективу - працювати над розширенням видів соціальних послуг, підвищенням їх якості та ефективності.


Директор Територіального центру                                 О.М.Костецька

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь