A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

УСПІШНИЙ СТАРТ «Автоледі»

Дата: 20.03.2017 14:47
Кількість переглядів: 970

Надзвичайно гамірним видався суботній день 18 березня на подвір’ї Каланчацького міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Здавалося, мешканці навколишніх будинків вже звикли до цього. Але чим швидше наближалась стрілка годинника до 10-00  людей і автомобілів усе більшало. Навчальний полігон розцвів величезними кульковими квітами, яскравими прапорцями і дорожніми фішками. Обладнання виблискувало на сонечку свіжою фарбою. Лунала музика. І усе це, разом узяте, манило учнів, їх батьків та гостей до себе. Запрошувало до цікавого дійства.

       Як відомо, з кожним роком кількість автомобілів в світі значно зростає ... І все більше представниць прекрасної половини людства сідає за кермо. Тому і вирішили педагоги та майстри виробничого навчання вперше за 39 років існування комбінату провести конкурс водійської майстерності серед дівчат-випускниць «Автоледі – 2017». Дев’ять команд-учасниць з навчальних груп по підготовці водіїв автотранспортних засобів категорії «В» вирішили показати усім чоловікам-автомобілістам, що вони можуть не лише нарівні, а й навіть краще, управляти автомобілем! Але, як це вміють робити лише жінки, зробили це з винятковим шиком. Кожен екіпаж мав свою назву: «Ластівка» (Формагей Настя, Тимчишина Ангеліна), «Снігова королева» (Кириченко Юля, Кузьменко Настя), «Кішки»(Гарасюта Віка, Овдієнко Наташа), «Попелюшки»(Проскура Свєта, Овчаренко Ліза), «Суперстар»(Анділахай Марина, Цілинко Юлія), «Бобри»( Вареня Катя, Желдакова Таня), «Пірати»(Яковлєва Віка, Пелешок Крістіна), «Барбі» (Гаран Іра, Цьот Настя), «Чортенята»(Ткаленко Наташа, Ващишина Яна). Під час першого конкурсу – АВТОПРЕЗЕНТАЦІЇ – учасницям потрібно було зробити автотюнинг автомобілю в унісон своїй назві. Дівочій фантазії не було меж. Майстрам довелося лише зітхати, поглядаючи на метаморфози, які відбувалися з навчальними автомобілями.

Старт другого етапу конкурсу – «ВІРТУОЗ У СПІДНИЦІ» – спеціальним прапором автораллі дав учень 10-го класу Дубляк Євген. На цьому етапі представниці слабкої статі продемонстрували свої найкращі водійські якості, виконуючи елементи фігурного водіння автомобіля  на дистанції закритого типу – заїзд у гараж заднім ходом, паралельне паркування, «габаритна вісімка», «змійка». Журі у складі Лабушного А.Г., Масюкової М.Б., Півненко Є.В., Бурдейного О.В., Куршпиль А.О. поставилось до своєї місії відповідально. Було враховано все:  час і правильність виконання завдань, а також і ... нехтування пасками безпеки, відсутність звукових сигналів під час руху заднім ходом, заїзд у «стінку» гаража, відсутність світлових сігналів при паралельному паркуванні. Дорога помилок не пробачає нікому, навіть юним леді.

На МЕДИЧНОМУ конкурсі дівчата легко, а головне швидко справилися з усіма завданнями щодо надання першої допомоги умовним «потерпілим».

З такою ж легкістю приступили вони і до «АВТОШОПІНГУ» та, на жаль, не усім вдалося швидко здійснити «покупку».

Останній конкурс «Королева дороги» проходив у вигляді флешмобу. Під мелодію пісні «Автоледі» дівчатам необхідно було виконати танок регулювальників дорожнього руху. Веселий, запальний, ритмічний він захопив і вболівальників. Проте, журі зазначило, що лише дві команди виконали його з жезлами регулювальників.

Незважаючи на невеликі помилки, наші милі дівчата чудово впоралися з усіма поставленими завданнями, продемонстрували свою майстерність і  чудове приборкання залізних коней. Глядачі та вболівальники дружніми оплесками подякували учасницям  за радість та подарований заряд енергії і привітали з днем народження представницю команди «Бобри» Вареню Катю.

На п’єдестал пошани піднялися команди-екіпажі: І місце – «Ластівка» (Новопавлівський НВК), ІІ місце – «Пірати» (Каланчацька ЗОШ №1), ІІІ місце – «Бобри» (Каланчацька ЗОШ №1). Приз глядацьких симпатій був вручений команді-екіпажу «Барбі» (Горьківська ЗОШ). Інші команди були нагороджені дипломами. Усі учасниці отримали наклейки «Жінка за кермом» та календарі на 2017 рік від ПП «Світлофор». Особливий приз від наймолодшої вболівальниці, Софійки Бурдейної, яка вже вирішила прийти навчатися у кобінат на водія, отримали дівчатка з команди «Кішки».   

Підготував команди-переможниці майстер виробничого навчання Шолдан О.Г.  Директор МНВК Копаненко Е.С. вручив йому перехідний кубок, бо усі висловили побажання, щоб цей конкурс став традиційним. А на завершення церемонії нагородження, як і належить, Шолдан О.Г. дав салют шампанським.

З особливим хвилюванням промовляв директор МНВК слова вдячності спонсорам свята: членам ради комбінату Желдаковій Т.В., Півненко Є.В., Бурдейному О.В., Яковлєвій О.В, Варені А.І., приватним підприємцям Нестеренко В.С., Ващуку С.О., Самолюку А.М. (ПП «Світлофор»). Без них та справжнього друга комбінату Крайнова О.(БК «Партизан»), який забезпечує музичний супровід заходів, цей конкурс не відбувся б.

         А на завершення  свята ведучі – заступник директора з навчально-виробничої роботи Петухова О.В. та майстер виробничого навчання Владико А.М. – урочисто оголосили слова-звернення:

Зрозумійте жінок за кермом,

Не чіпляйтесь, слова усі марні.

Нехай правлять «Порше» чи «Пежо»,

Бо при цьому вони такі гарні!

 

PS: Фотозвіт конкурсу надано в розділі сайту «Фотогалерея»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь