A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!

Дата: 09.06.2017 10:04
Кількість переглядів: 1067

Пять сходинок до успіху:  увімкни бібліотеку!

 

       При Каланчацькій бібліотеці для дітей протягом 5 років працювали волонтерські бригади, в рамках проекту «П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!», який ініціювала Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.

    На початку кожного року для кожної волонтерської бригади, а їх при бібліотеці працювало дві: «Чомусики» та Буквоїди», складалися плани роботи, розподілялися обов’язки між членами бригад, проводилася цікава волонтерська робота та вівся її облік – опис, фотографії, відгуки…

    Юні каланчацькі волонтери це: відповідальні,  обдаровані, люблячі, оптимістичні, наполегливі, толерантні, енергійні, розумні. Кожен з членів волонтерських бригад за 5 років напрацьовував свою «власну програму» - вікторини, загадки, «скарбницю» цікавих фактів, які вони потім використовували для зацікавлення своєї «слухацької аудиторії». Вся робота висвітлювалась в альбомі «П’ять сходинок до успіху». Кожного року разом з волонтерами подорожували і мультяшні герої: перший рік – Кіт Матроскін, другий рік – Смішарики, третій рік- Козаки, четвертий рік – Вінні Пух і п’ятий рік – Незнайко.

   Вони не тільки цікаво розповідали про нове, але й розгадували кросворди, загадки, чайнворди, вікторини, згадували прислів’я, приказки, читали вірші, малювали малюнки.

   Майже кожен захід, що проводиться в дитячій бібліотеці, не проходив без участі маленьких помічників. Ця група волонтерів приєдналася до спільноти «Дитячі бібліотеки Херсонщини» та зареєструвалася в Google+.

   В бібліотеці оформлено папку – накопичувач відгуків на прочитані книги: «Відгуки читачів у вишиванці» та «Енциклопедія малюнків». Члени волонтерських бригад активні помічники та учасники масових заходів, які проводить дитяча бібліотека.

     Щороку 5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний День Волонтера, минулого року, звичайно ж, святкували разом: волонтери та бібліотекарі. Члени волонтерських бригад не тільки відпочили, а й позмагалися між собою в грі «Бібліо – гейм: від читача до волонтера», де «Чомусики» і «Буквоїди» проявили свою ерудицію, кмітливість та конкурс на знання літератури. В кінці гри для всіх учасників відбулося «Капелюшкове дефіле», в якому кожен учасник відгадував  ім’я літературно героя і одягав його капелюшок.

   Гарним завершенням свята стало вручення Сертифікатів за активну участь в волонтерському русі.

  Й ось, днями в обласній бібліотеці для дітей  ім.. Дніпрової Чайки відбулося  підведення підсумків цієї 5-ої річної акції.

    Каланчацька  дитяча бібліотека була нагороджена «Дипломом» за кращий Альбом-літопис обласної акції на підтримку дитячого читання  та «Подякою» за активну творчу роботу з популяризації сучасної української дитячої літератури, значні успіхи в організації бібліотечного волонтерського руху в рамках обласної акції та бібліотечною цікавої дитячої літератури.

   Щиро вітаємо наші волонтерські бригади з такими чудовими нагородами. Сподіваємось, отриманні знання знадобляться юним у подальшому житті.

Дитяча бібліотека також брала участь в конкурсі  WEB –проектів дитячих і шкільних бібліотек, який проводився в області вперше.    Надійшло 26 заявок від 21 бібліотеки області. І знову наша бібліотека серед переможців. Ми нагороджені «Дипломом II ступеня» у номінації «Кращий сайт/блог бібліотеки для дітей» та «Дипломом» у номінації «Краща сторінка/група у соціальних мережах».  Приємно отримувати заслужені нагороди за свою  творчу працю.

   Юних користувачів та їх друзів - бібліотекарів попереду чекають ще багато нових проектів, цікавих конкурсів та фестивалів.  Літо, канікули, але літературні  герої, цікаві подорожі, нові знайомства та неймовірні враження чекають на юних допитливих «Чомусиків».

         Ласкаво запрошуємо, у бібліотеці канікул немає!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь