A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Let’s start GoCamp!

Дата: 16.06.2017 15:04
Кількість переглядів: 935

Let’s start GoCamp!

 

12 червня 2017 року на залізничному вокзалі у м. Херсон відбулися перші хвилюючі зустрічі представників Новопавлівського та Роздольненського НВК з трьома англомовними волонтерами, які прибули до громади завдяки участі у проекті GoCamp.

GoCamp — це новий формат пришкільного табору, робочою мовою якого є англійська або німецька. Під час відвідування табору діти беруть участь в реалізації захоплюючих проектів та завдань, спілкуються англійською з іноземними волонтерами та відпочивають. За допомогою спеціально розробленої програми діти перебувають в багатокультурному середовищі, навчаються працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших.

Перед тим, як отримати можливість приймати у себе волонтерів, нашим навчальним закладам довелося пройти непростий відбір. Педагогічні працівники разом з учнями представляли свій населений пункт у форматі креативної роботи «Запроси волонтера до своєї школи». Це були відео та презентації, виконані англійською мовою, які заохотили волонтерів обрати з більше ніж 700 учасників саме наші школи!

Під час прямування до сіл Роздольне та Новопавлівка Рамі Хані та Сондос Сайед з Єгипту, а також Атакана Даль з Туреччини, які ще жодного разу не були в Україні, найбільше вразило те, що Херсонщина – дуже зелений та квітучий край. Рамі та Сондос навіть попросили зупинитися у Олешківському лісі та у полях квітучих маків, бо вперше побачили таку звичну для нас красу і обов’язково хотіли сфотографуватися.

У кожному із закладів на довгоочікуваних гостей чекала урочиста зустріч з учнями, жителями сіл та представниками громади першим заступником селищного голови А. Лабушним та в.о. старости с. Новопавлівка В. Трубою, які побажали новоприбулим отримати найкращі враження від перебування в Україні. Ці враження почалися для Рамі, Сондос та Атакана з куштування смачного українського борщу з пампушками та варениками. У вихованців пришкільних мовних таборів «Start now» (Роздольненський НВК) та «Лінгволенд» (Новопавлівський НВК) тепер є унікальна можливість не лише значно покращити свій рівень розмовної англійської, а й показати студентам-волонтерам чим пишається наша країна та наша громада!

 

 

О.В. Ситнікова, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Каланчацької селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь