A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

…Навіки у наших серцях…

Дата: 21.10.2017 21:18
Кількість переглядів: 722

Хто сказав, що Україна - це окраїна? Хто сказав, що українці – то хохли?
А я скажу, що у нас в Україні найталановитіші, найпрацьовитіші люди, найчарівніша природа та найдивовижніші місця, і як страшно стає від однієї тільки думки, що все це ми могли втратити.
Сьогодні, 21 листопада 2017 року у Головному будинку культуру відбувся захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. 
Перед присутніми виступив Володимир Зінчук, голова Каланчацької об’єднаної територіальної громади. «…Сьогодні, ідеї за які стояли наші земляки, стояли представники всієї України, втілюються в життя. Сьогодні ми вже стали з вами європейською державою…Я впевнений, що якщо такі герої живуть на Україні, ми маємо майбутнє…» - зазначив Володимир Калинович.
Подякою селищного голови за жертовність та мужність у підтримці і захисті свободи, гідності, справедливості, рівності, демократії та верховенства, за активну життєву позицію та з нагоди дня Гідності і Свободи було нагороджено: Сергія Свища та Василя Федчишина.


Розпочався захід відеорядом під назвою «Революція гідності», що нагадав кожному, як мирний протест на Майдані Незалежності за одну мить перетворився на кривавий розгром.
Саме у цей день, 21 листопада, на Майдані з’явилися перші намети, що дали початок великій та переможній боротьбі свідомого українства проти тогочасного режиму. Мільйони вийшли на вулиці з гаслом «Україна – це Європа». Ми вистояли, але яку ціну довелося заплатити - тисячі відданих життів. Серед яких і наші з вами земляки, Олександр Береза, Володимир Серебринський, Юрій Іржик.
Упродовж урочистостей на широкому екрані демонструвалися тематичні ролики подій Революції Гідності, вони змушували замислюватись над самим основним, над сенсом життя. У присутніх бриніли сльози на очах, адже кожне відео по своєму змушувало серце боліти, а душу розривало на шматки. Хіба ж може це бути в нашій рідній неньці? - так і повторює тихий голос в голові.
Хвилюючі і пам’ятні події, що відбувалися в Україні на зламі 2013/14 років знайшли своє відображення у віршованих рядках, котрі з трепетним почуттям декламувала ведуча Тетяна Подвисоцька.
Сьогодні, звучала лише одна пісня, але так щиро, так любляче, з такою надією, що хочеться подякувати молодіжному вокальному ансамблю «Злагода» за пісню «Україна - мати»…
На завершення вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто у ті криваві дні в ім’я народу, в ім’я нації здійснив громадянський подвиг, хто втрачаючи життя, відлетів у вирій…
Ми не забудемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь