A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

«Кіборги. Герої не вмирають»

Дата: 01.07.2018 21:41
Кількість переглядів: 1048

Хто ти й навіщо живеш на своїй землі? Саме це питання крутилось в голові кожного з тих, хто переглядав один з найбільш очікуваних фільмів 2017 року, стрічку Ахтема Сейтаблаєва «Кіборги».
Цей фільм про події, які наразі кровоточать глибокою раною на серці кожного небайдужого українця. Розповідь про захисників Донецького аеропорту, які проявили нелюдську стійкість та протягом 242 днів утримували об’єкт і те, що від нього лишилося. Ця історія торкається найпотаємніших закутків душі, змушує замислитись про багато важливих речей. Це одна з найбільш драматичних сторінок в російсько-українській війні.
Перед початком показу голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв вручив пам’ятні подарунки, а саме книгу «Хронологія мужності», режисеру кінострічки Ахтему Сейтаблаєву та актору Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша, який брав участь у зйомках «Кіборгів» Олександру Мельнику.

Крім того, очільник області відзначив медаллю «Захисника України», близько 50 учасників АТО, серед яких на жаль посмертно і нашого односельця Олександра Григоровича Березу. 
Повна назва стрічки -«Кіборги. Герої не вмирають». Це зовсім не кіно, там на екрані життя… реальне, чоловіче життя… життя зі своїми «за» і «проти», зі своїм розумінням любові, дружби, вірності… життя таке як є…
Під час перегляду стрічка нагадала, що війна нікуди не ділась, вона була законсервована, порушення цілісності країни зафіксоване політичними домовленостями, багато хто деморалізований. Нам намагались відмовити в праві на існування, і досі намагаються. І все що нам залишається, це боротись, відстоювати нашу країну, наш народ.
Персонажі змістовні, діалоги з ними відображають протиріччя в суспільстві, зміни в ньому, суперечка між націоналістами та лібералами, перехід з російської мови на українську, повернення до витоків в моменти найбільшої загрози. Не хочеться сказати що у фільми є гумор. Я б назвала це дотепом. І він змушує посміхатися: глузування бійців з лікаря-психолога, кумедне порівняння любові до жінки й України, яка з них абстрактна.
Раджу кожному переглянути «Кіборгів» – мегаактуальної кінострічки, як дорослим, так і підростаючому поколінню. Адже у фільмі – сила і міць наших воїнів, незламний дух патріотів, людська честь та гідність.
Важкий фільм. Важливий фільм!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь