A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Ще одна перемога!

Дата: 01.07.2018 21:45
Кількість переглядів: 621

Поки вся Україна досі обговорює прийняту Верховною Радою медичну реформу, наша Каланчацька об’єднана територіальна громада відзначає справжнє свято - відкриття медичного кабінету з найновішим діагностичним обладнанням, якого немає в жодному іншому селищі.
У заході взяли голова Каланчацької ОТГ Володимир Зінчук, перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Віремейчик, голова районної ради Ігор Замма та помічник народного депутата Верховної ради України Федора Негоя Євгенія Півненко.


Перерізавши червону стрічку Олена Корнієнко, головний лікар ЦПМСД, детально ознайомила присутніх з новим обладнання окресливши його параметри та функції. І хоча урочисте відкриття відбулося сьогодні, діагностичний кабінет працює поки що не в повну міру. Наразі здійснюються тільки послуги зі зняття кардіограми (що по онлайн каналу передаються до Центр серця медсанчастини ХБК м. Херсон), інші буде доступно трохи пізніше. Затримка полягає в тому, що відповідний фахівець, який буде займатись діагностикою наразі перебуває на курсах підвищення кваліфікації.
Впевнена, багато хто скептично віднесеться та не назве це великим досягненням, мотивуючи тим, що кошти були виділенні з державного бюджету, а не з місцевого. Можливо через те, що мало хто знає яких великих зусиль треба прикласти для отримання такого роду коштів. Адже складення та представлення проекту на розвиток тих чи інших галузей нашої громади займає не один місяць, мало того треба правильно визначити потреби, бо в хибному випадку кошти не будуть виділені. Тому повірте, сьогоднішня подія має важливе значення для Каланчацької ОТГ та району в цілому, адже його жителі зможуть отримати якісне діагностичне обслуговування і що найголовніше БЕЗКОШТОВНО. І як на мене зовсім неважливо звідки прийшли кошти. Головне, що вони використовуються правильно і для полегшення людського існування.
В своїй промові Володимир Калинович зазначив: «Завдяки тому, що в нашій країні йде децентралізації ми маємо можливість, спільно з депутатами, розробляти проекти за рахунок яких проводити закупівлі. Одними з таким придбанням є необхідні апарати для діагностики, що дають можливість отримувати медичну допомогу на високому професійному рівні» - підкреслив Володимир Калинович.
Хочеться ще раз привітати усіх з цією вагомою подією. Впевнена, що на цьому наші очільники не зупиняться. Розвиток - наше майбутнє!

Для тих хто не володіє інформацією, яке саме обладнання було закуплено, додаю перелік та опис.
1)Ультразвукова діагностична система експерт класу Orcheo lite(датчик конвексний 2-5МГц, датчик лінійний 5-10МГц, датчик ендокардіальний 4-9МГц.
Це кольоровий портативний сканер, має три датчики. Вага складає всього 5 кг, що дає можливість провести обстеження пацієнта на віддаленій ділянці території. Клінічний спектр досліджень складає: Малі та поверхневі органи; Молочна залоза; Педіатрія і неонатологія; інтраопераційні, абдомінальні та транскраніальні дослідження; дослідження судин;Акушерство і гінекологія (4D);Дослідження кістково-м'язової системи; урологія та біопсія.
2) Термограф контактний цифровий ТКЦ-1
Скринінговий апарат для обстеження населення з метою ранньої діагностики пухлинних захворювань молочної залози (МЗ). Перевага апарату в тому що він дає змогу виявити зміни на фізіологічному рівні, дає можливість на декілька років вперед виявити утворення злоякісних пухлин. Завдяки цьому контроль розвитку хвороби та ефективність лікування.
3) Електрокардіограф 3-6-12 канальний ЮКАРД – 100 у к-ті з системою телеметрії, реєстрації МОЗ
Прилад з вмонтованою функцією телеметрії, яка дає можливість негайно передати кардіограму, в Центр серця медсанчастини ХБК м. Херсон, для підтвердження інфаркту міокарда чи інших тяжких захворювань серця.
4) Електрокардіограф портативний 3-канальний з комбінованим живленням з автоматичною розшивкою, придбаний для с. Роздольне, с. Олександрівка та С.Гаврилівка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь