A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

"Станція Крути – лише маленька точка на карті залізничних сполучень. І – тільки одна із численних битв в одвічному "хрестовому поході" Росії проти України(П.П)

Дата: 01.07.2018 22:00
Кількість переглядів: 678

Фото без описуІ скільки б років не минуло, ця історія досі викликає неоднозначні оцінки. І це відбувається як з боку суспільно - політичної свідомості обох держав, учасниць згаданої події, так і з боку суто історичного підходу вельми шанованих дослідників. Одне ми знаємо точно, 100 років тому біля залізничної Станції Крут відбулась битва, що увійшла в історію нашої держави, як символ патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежність України.


Сьогодні, 29 січня, ми вшановуємо пам'ять студентів, які загинули виступивши проти 6 тисяч більшовиків. З цієї нагоди в малій залі головного будинку культури Каланчацької селищної ради відбулися урочистості.
До присутніх звернувся селищний голова Володимир Зінчук, який зазначив: « сторіччя подвигу сьогодні нам має вказувати на те, що тоді під Крутами не лише загинули українські сини, а на те, що декілька десятків юних, але нескорених захисників Батьківщини, змогли зупинити чотиритисячну більшовицьку армію. Ці юнаки мали сильний дух, вірили в свою ідею, вірили в Україну.»
Захід супроводжувався патріотичними піснями у виконанні колективів ГБК. Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав свої життя в боротьбі за незалежність нашої держави. А завершальним акордом стала пісня «Слава Україні – Героям Слава», у виконанні молодіжного ансамблю «Злагода».

Попри те, що час невпинно йде далі, трагічні сторінки історії повторюються знову й знову. Ми знову втрачаємо синів, знову відстоюємо нашу неньку і віримо . що перемога не за горами. Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь