КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Великий син вкраїнського народу

Дата: 01.07.2018 22:17
Кількість переглядів: 672

Щороку 9 березня Україна святкує День Народження видатного українського письменника, поета, політичного та громадського діяча Тараса Шевченка. Твори Великого Кобзаря відомі сьогодні в багатьох країнах світу. Їх перекладено мовами понад ста народів, вони стали однією із дорогоцінних перлин у скарбниці світової культури.
І хоча він не був політиком, проте на його ідеях виховується не одне покоління українців, а його творчі доробки мобілізують та закликають до боротьби за власні права, свободу та людську гідність.


З метою вшанування видатного українського поета, великого Кобзаря, 9 березня на площі Т.Г.Шевченка відбувся урочистий захід. До присутніх звернувся селищний голова Володимир Зінчук, який зазначив: «Творчий і життєвий шлях письменника, є прикладом для багатьох поколінь…і сподіваюсь на те, що кожен з нас у своєму серці пронесе ту любов до рідної землі, ті палкі вірші, які живуть разом з нами…»
Щоб усвідомити, ким є для українців Тарас Шевченко, достатньо лише пригадати, що вже в кінці XIX - в першій половині XX століть практично в кожній українській хаті був портрет великого Кобзаря.
В цей день талановиті аматори нашого селища, допомогли кожному з присутніх зазирнути в минуле, а вірші у виконанні Євгенії Гришко та Аліни Ковтанюк, відкрили душу самого поета, адже були виконані з надзвичайною дівочою пристрастю.
На завершення заходу відбулось урочисте покладання квітів.
P.S. У цей складний для нашої країни час, як ніколи актуальним є поетичний доробок українського генія і величезного патріота – Тараса Григоровича Шевченка. Шануймо минуле, віримо в майбутнє!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь