КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Крок в майбутнє

Дата: 01.07.2018 22:19
Кількість переглядів: 673

16 березня відбулась зустріч Каланчацького селищного голови Володимира Зінчука з Оленою Даниловою та Надією Кравченко, тренерами Всеукраїнської програми для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа».
В ході зустрічі було обговорено питання співпраці та інструмент розвитку для закладів шкільної освіти.


Дану програму реалізує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки реформ середньої освіти в Україні. Програма фінансується МЗС Норвегії та спрямована на поглиблення культури демократії й розвиток громадянських компетентностей через демократичні зміни у школі у відповідності до концепції Нової української школи та нового Закону "про освіту" України. Вона спрямована на підтримку демократизації та децентралізації середньої освіти в Україні, пропагування принципів Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства, прав людини та розбудову мережевих зв’язків між школами різних регіонів країни.
На початку 2018 року було відібрано 46 шкіл з усіх області, у цей перелік увійшла і Гаврилівська ЗОШ, новоутвореної Каланчацької ОТГ. Представники відібраних шкільних команд пройшли чотириденний вступний тренінг з демократичного розвитку школи у м. Львів, там у творчій команді однодумців, які прагнуть демократичних змін в Україні присутнім продемонстрували важливість Програми.
16 березня після зустрічі з селищним головою Надії Кравченко та Олена Данилова завітали до Гаврилівської ЗОШ, де провели ще один двохденний тренінг під час якого присутні змогли не тільки більше дізнатись про Програму «Демократична школа», а й зрозуміли що вона дасть нашим дітям, побачили її значення для розвитку школи, усвідомили що демократичне суспільство залежить не лише від політичних рішень, а, насамперед, від кожного із нас.
Творчі вправи у групах дали змогу замислитись, що кожен конкретно може зробити для демократизації суспільства і життя людей, для щасливого майбутнього наших дітей.
Другий день роботи тренерів з командою школи був направлений на окреслення шляхів подальшої роботи закладу у Програмі. Вчителями спільно з учнями, батьками і громадою було розглянуто напрямки розвитку демократичної школи, три сфери можливих змін і стандарти демократії у школі. Під час дискусійної роботи були сформовані оцінки ситуації в школі у кожній сфері.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь