A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відбулись збори жителів села Максима Горького

Дата: 01.07.2018 22:22
Кількість переглядів: 745

22 березня 2018 року відбулись збори жителів села Максима Горького, в яких взяв участь перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчої органів ради Андрій Лабушний.
На збори були винесені наступні питання:
- звіт в.о.старости села М.Горького;
- створення органу самоорганізації населення села;
- харчування дітей у школі та дошкільному закладі;
- отримання субсидій та соціальної допомоги.


Також був запрошений начальник Каланчацької районної Державної лікарні ветеринарної медицини Максим Лехкодер, який ознайомив населення з умовами утримання домашньої худоби, правилами паспортизації, симптомами захворювання ВРХ., африканської чуми свиней та заходами щодо профілактики та боротьби з небезпечними хворобами.
В.о. старости округу Юрій Шендрик, у своєму виступі перед громадою села поінформував про підсумки роботи у минулому році, та основні завдання, які необхідно вирішувати в процесі подальшої роботи. А також окреслив переваги та недоліки об’єднання громади.
Під час зборів до жителів села звернувся Андрій Лабушний, який зазначив, що станом на сьогодні фінансовий ресурс спрямований на забезпечення діяльності закладів освіти, адже завдання місцевого самоврядування в першу чергу це стабільна робота закладів освіти, сільського будинку культури, амбулаторії чи фапу.
Сьогодні на території с. Максима Горького розташовані: амбулаторія, дитячий садочок, школа, які фінансуються з місцевого бюджету. На їх утримання у 2017 році було використано 3 542 337грн, а саме: школа – 3 141 416грн, дошкільний навчальний заклад «Колосок» - 400 921 тис грн., ремонт шкільного автобусу понад сто тисяч гривень. У 2018 році видатки на утримання даних об’єктів збільшаться.
Під час зборів Андрій Григорович спільно з громадою обговорили всі проблемні питання с. Максима Горького, зокрема: оплати за використану воду, ремонту доріг, наведення порядку на подвір’ях та вулицях села, боротьби із несанкціонованими смітниками. Хвилює людей і пересування вантажного автотранспорту та с/г техніки , що є причиною погіршення стану сільських доріг; виділення земельної ділянки під громадські пасовища, адже утримання рогатої худоби, це одна з можливості отримання прибутку, для людей які проживають в сільській місцевості.
Андрій Григорович дав вичерпні відповіді на запитання жителів села та запевнив їх, що проблемні питання які виникли сьогодні на території села М. Горького, будуть поступово вирішені за підсумками роботи Каланчацької селищної ради протягом 2018 року.
Останнім пунктом обговорення, було створення органу самоорганізації населення села, яке присутні підтримали одноголосно. Туди увійдуть небайдужі громадяни, які бажають розвитку свого села, та покладаються не тільки на органи влади, а й на свої сили.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь