A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Нові реформи передбачають гідну оплату праці лікарів та надання якісних медичних послуг пацієнтам.

Дата: 01.07.2018 22:58
Кількість переглядів: 673

12 квітня перший заступник Каланчацького селищного голови Андрій Лабушний провів нараду з лікарями Центру первинної медико-санітарної допомоги щодо впровадження реформи первинної ланки медицини.
Учасники наради обговорили питання зміни господарсько-правового статусу комунальних закладів охорони здоров’я шляхом їх реорганізації з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства, розглянули переваги реорганізації та механізм втілення цієї реформи на практиці.


У своєму виступі Андрій Григорович зупинився на алгоритмі дій із прийому пацієнтів сімейними лікарями, докладно змалював перспективний план формування мережі надання первинної медичної допомоги. В процесі обговорення було зазначено, що штатна чисельність персоналу, не скорочується, а збільшується шляхом введення нових вакансій.
Впровадження принципу «гроші ходять за пацієнтом» означає, що оплата роботи лікаря буде залежати від кількості пацієнтів та якості наданих послуг. Людина сама обирає лікаря, медичний заклад, у якому хоче обслуговуватись, згідно з реформою саме туди й прийдуть бюджетні гроші за надання медичної допомоги по встановленого тарифу.
Перший заступник селищного голови наголосив на тому, що медичний заклад та лікарі які в ньому працюють повинні бути зацікавлені в тому, щоб підвищити якість своїх послуг, адже від цього буде залежати кількість пацієнтів. Селищна рада зі свого боку готова сприяти розвитку та придбати необхідне технічне обладнання, якого потребує Каланчацький Центр первинної медико-санітарної допомоги.
«Наша громада має всі можливості для впровадження медичної реформи. На початку року ми: закупили сучасне діагностичне обладнання – все для того, щоб кожен житель району отримав вчасну, якісну, висококваліфіковану допомогу; придбали комп’ютерну техніку та відповідне програмне забезпечення; виділили земельну ділянку для будівництва амбулаторії сімейного типу в с.Роздольне; розробляється проектно-кошторисна документація для ремонту будівлі сільських ФАПів в с.Привілля та с.Новопавлівка», - зазначив Андрій Григорович, підбиваючи підсумки наради.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь