A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Чорнобиль – біль кожного

Дата: 01.07.2018 23:17
Кількість переглядів: 982

Чорнобиль - це не просто назва міста, це цілий всесвіт відділений від нас. Символ горя, страждань, розорених людських осель. Це новий відлік часу, який був спровокований страшним вибухом над 4-м реактором Чорнобильської атомної електростанції, у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року.
Все сталось швидко, відразу ж почали прибувати спеціалісти-ядерники та пожежні. У небезпечній зоні вони працювали позмінно. Ті, хто набирав максимально небезпечну зону радіації поверталися додому, а на їх місце приїздили інші.


От тільки спочатку ніхто не повідомляв наскільки небезпечне радіаційне зараження. Перш за все потрібно було загасити пожежу, аби вогонь не охопив інші енергоблоки. Бо якщо б це сталося, катастрофа була б всесвітньою. Люди йшли та дивились в очі самій смерті, не всі вийшли живими, а ті хто вижив, назавжди будуть відчувати як по венах тече отрута, яка так повільно їх вбиває.
26 квітня виповнюється 32 роки з дня катастрофи на ЧАЕС. Сьогодні, ми схиляємо голови в пам'ять про тих, хто з самого початку і до кінця стояли на варті нашого життя. Під час мітингу до присутніх звернулись Андрій Лабушний, перший заступник селищного голови та Ігор Замма, голова районної ради. Вони висловили щиру дяку за героїзм та мужність, побажали міцного здоров'я, невичерпної енергії, та сімейного добробуту. Згадали наших односельців, які також доклали зусиль, задля подолання наслідків цієї трагедії.
Олександр Журинський, ліквідатор другої категорії на ЧАЕС, який був присутній на мітингу розповів про страшні події 1986 року. Згадав, як вони молоді хлопці чимдуж намагались розчистити уламки на даху після вибуху, як зЗ нашого району на Чорнобильську атомну електростанцію прибуло 26 чоловік, 9 із них мешканці Каланчака.
Дерманська Галина, Максим Сопот, Сергій Завадський, Сергій Порхун, Іван Каневський, Кравченко Олексій, ми пам’ятаємо ціну яку ви заплатили за наше майбутнє, ми ніколи не забудемо цей подвиг.
Сьогодні ми вкотре пригадали біль, що оберігає Чорнобиль. Для нас він ніколи не стане минулим. Ще довго Україну в світі знатимуть як країну, в якій сталася жахлива техногенна катастрофа, яка торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих.
По завершенні мітингу благочинний Каланчацького округу протоієрей Михайло Кулина відслужив панахиду по загиблих під час Чорнобильської аварії, після якої присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.
P.S. Нехай мирний атом служить на благо людства. Нехай ніколи не повториться ця сторінка історії.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь