A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Підняття військово-морському прапору з нагоди 100-річчя підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту і на фортеці Севастополь

Дата: 01.07.2018 23:24
Кількість переглядів: 697

29 квітня на площі Т.Шевченка замайорів прапор Чорноморського флоту, який урочисто підняли перший заступник селищного голови Андрій Лабушний та голова райдержадміністрації Олег Онуце.
Сто років тому цей день увійшов в історію, як символ боротьби за незалежність України. Ба саме 29 квітня 1918 р. до 6-ої години вечора в Севастополі на лінкорах, крейсерах, деяких есмінцях були спущені червоні прапори та підняті українські. Штабний корабель «Георгій Побідоносець» стояв під сигналом «Обійняв командування українським Чорноморським флотом. Адмірал Саблін». Того дня весь Чорноморський флот було проголошено флотом УНР. Рішення підняти український стяг - виконано абсолютною більшістю кораблів.


96 років ми згадували цей день як єдиний в своєму роді, та після останніх подій які розгорнулись в нашій країні, ми з гордістю пригадуємо ще один. Ніхто не забуде як під час ганебної окупації Кримського півострова російськими військами без розпізнавальних знаків. Коли наш флот утратив ряд кораблів, основні військово-морські бази та інфраструктуру. Українських моряків, які перед озброєними російськими диверсантами та бойовиками-сепаратистами співали Державний Гімн України, цей подвиг бачив увесь світ. 
Саме через таких відданих синів й дочок нашої неньки, Україна ніколи не стане на коліна перед окупантами та загарбниками!!!
Ми - вільні, Ми – єдині. Ми охороняємо спогади про кожного хто захищав, захищає та буде захищати рідний край.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь