A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Наша пам'ять і воля, культура і сила - ось на чому тримається незалежність!

Дата: 01.07.2018 23:27
Кількість переглядів: 735

Пам'ять - вона впродовж поколінь супроводжує кожного хто дбайливо ставиться до історії рідного краю! Навіть через віки опинившись на місці минулих, славетних подій нас огортають спогади. 
Сьогодні в Україні немає жодного громадянина, який би не знав про Запорізьку Січ. Але, не меншою славою овіяна історія і Кам’янської Січі. Саме тут плекали козацьку славу та гартували волю. Тут народжувались рядки першої української Конституції. 


Тут, на високому березі Дніпра, поховано славетно кошового отамана Костю Гордієнко. Одного з останніх зразків степового лицаря без страху та докори. Не кожному така пошана випала – лежати на Дніпровій кручі. Велика честь! Це він в 1709 році привів запорожців під Полтаву битися проти війська царя Петра. Поклав на ваги історії свою долю, долю товариства та долю України. Той бій вони програли. Мазепа та Орлик відправилися у вигнання, а Гордієнко з запорожцями перенесли Січ на нове місце де річка Кам’янка впадає у Дніпро.
01 травня у рамках проведення святкування 309-ої річниці з дня заснування Кам’янської Січі представники Каланчацької об’єднаної територіальної громади поринули в атмосферу немеркнучої козацької слави.
У ході святкових заходів разом з представниками кожного куточка Херсонщини через 309 років ми зібралися, щоб молитвою просити миру Україні. 
У своєму виступі голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв підкресли «Дай Боже нам всім на цих пагорбах мудрості, єдності і розуміння, що наша держава - Україна, за яку варто боротися».
Після молебню усі учасники поклали квіти до пам’ятного знаку кошовому отаману Костю Гордієнку. 
Такі заходи необхідно проводити в різних регіонах якомога частіше, бо це є наша культура, це наше минуле, його потрібно не просто пам’ятати, його потрібно відроджувати!!!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь