A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Каланчацький край - цілюще повітря, дивовижна історія, Чорне море! Презентація туристичного потенціалу на Кам'янській Січі

Дата: 01.07.2018 23:29
Кількість переглядів: 981

Таврійські степи чарівний куточок Херсонщини, який оберігає таємницю 207 курганів, унікальний край, де гармонійно поєднуються культурні традиції різних історичних епох і народів. Тут безмежно глибоке синє небо, що зливається з водою на самісінькому небосхилі, кручі і панорама, від якої захоплює дух.
Презентуючи Каланчацький край для гостей фестивалю - розповіли про загадкову історію кохання та любові до рідної землі видатної жінки Софії Богданівни Фальц-Фейн, яка в 1897 році на березі Каркінітської затоки заснувала перлину Таврійського краю, місто-мрію Хорли. Навіть сьогодні це унікальний оазис цілющого, рекреаційного та туристичного потенціалу який приваблює туристів з різних куточків України та ближнього зарубіжжя.


Тут знаходиться прісне озеро, котре б’є з-під землі фонтаном при в’їзді на півострів. Вода в ньому не проста, а золота, точніше «срібна», з домішкою колоїдного срібла, тому стерильна. Води чистіше і смачніше не знайдете!
Тут концентрація йоду на тутешньому березі зашкалює. А вимазані чорним брудом зелені чоловічки (обвішані водоростями), своїм виглядом «підтверджують» статус лікувального курорту.
Тут цілюще повітря, настояне на іонах брому і йоду, ароматах степових трав і садів, добре прогріте сонцем (якого в цих місцях майже 300 днів на рік), воно сприяє лікуванню багатьох хвороб.
Каланчацьке Примор'я - це 35 кілометрів пляжів, уздовж добре прогрітих сонцем пологих мілин Джарилгацької і Каркінітської затоки. Це мальовничі селища, що мають свою незвичайну і романтичну історію, щедра та багата на врожай земля.
Ще одним місцем у раю є літній оздоровчий табір «Дивосвіт» села Роздольного. Територія табору становить 2,5 гектарів. Навкруги паркова зона із віковими деревами, висадженими ще у XVIII столітті. Море знаходиться за 200 метрів від місця проживання.
Чекаємо кожного, хто бажає відвідати наші безкраї степи, відчути прохолодний бриз чорного моря та насолодитись історією минулих поколінь.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь