КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Селищний голова обрав лікаря з надання первинної медичної допомоги

Дата: 01.07.2018 23:34
Кількість переглядів: 669

Згідно медичної реформи, 10 квітня 2018 року розпочалась національна кампанія, коли кожна людина повинна обрати сімейного лікаря і укласти з ним договір на обслуговування. Проте Херсонщина – перша область в Україні, яка отримала право взяти участь у цьому пілотному проекті раніше за всіх – з 1 квітня. 
 7 травня Каланчацький селищний голова Володимир Зінчук долучився до медичних змін та заповнив декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги. 


Під час заповнення декларації Володимиру Калиновичу повідомили, що тепер інформація про пацієнта та лікаря буде знаходитись на спеціальному обласному сервері. Також пацієнт зможе оцінити якість медичних послуг і самого лікаря. Якщо вас не влаштовує обслуговування, то ви маєте право змінити сімейного лікаря. Медичний працівник напряму зацікавлений в тому, щоб надавати якісні послуги. Адже, якщо він втратить пацієнта – він втратить фінансування.
«Сьогодні я обрав лікаря, якому довіряю найважливіше, що є у кожної людини - своє здоров’я. Впевнений, що ми докладемо максимум зусиль, щоб забезпечити можливість мешканців обрати свого лікаря», - розповів Володимир Калинович.
Процедура заповнення декларації займає небагато часу, всі дані перенаправлятимуться до Національної служби здоров'я України.
У разі об’єктивних причин, якщо пацієнт не має можливості приїхати до лікарні, лікарі, що мають доступ до реєстру та цифровий підпис, будуть приїжджати до пацієнта та заповнювати надруковані документи. Після чого, дані будуть внесені в загальний реєстр. Таким чином, декларації можна буде підписати як у закладі охорони здоров’я, так і вдома.
До сімейного лікаря потрібно звертатися з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки в разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписувати рецепти на ліки, в т.ч. які підпадають під програму «Доступні ліки» (безкоштовні ліки в аптеці, за які платить держава), та будь-які медичні довідки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь