A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Найтаємничіша ніч у році або секретні обряди, що змінюють життя.

Дата: 12.07.2018 14:11
Кількість переглядів: 661

Багато чудових свят має, наш, український народ і всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, самим дивовижним та містичним є свято Івана Купала, яке щороку затамувавши подих та з вірою в диво чекає кожна людина…
Цього року повністю поринути в містичне минуле наших предків вдалось жителям с.Роздольне. Які в ніч з 6 на 7 липня, відповідно до давніх традицій, відсвяткували купальську ніч — час веселощів, розваг, чаклувань та ворожінь. 


З вірою в те, що польові трави і квіти володіють особливою магічною силою, дівчата плели віночки й просили дозвіл у водяника спустити їх на воду. Найсміливіші шукали квітку папороті. А інші слідуючи народним повір’ям,що у Іванів день водна стихія може «дружити» з вогнем, а їх союз вважається природною силою, розпалили вогнище, яке зібрало усіх навколо себе, зігріваючи теплом, водили хороводи та стрибали через полум’я.
Під час гулянь присутні з великим задоволенням поринули у виступи колективів художньої самодіяльності Роздольненського будинку культури (танцювального колективу «Іскра» та вокального ансамблю «Мальви»). Під час їх виступів, ноги самі неслись танцювати, а настрій ставав все містичнішим та піднесеним.
Зголоднілі, але не втомлені присутні також могли скуштувати смаколики та трішки перепочити.
Наприкінці свята очікував сюрприз – неймовірно гарний салют, який дивились навіть жителі сусіднього села. Так радість не продається, але коли у вас є мішок чи жменя доброго настрою та можливість подарувати людям свято, то це треба робити й цим скарбом треба поділитися з добрим людом, так і зробив директор ТОВ «Агрофірма Роздольне» Новаківський Михайло Олександрович.
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь