A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Селищний голова Володимир Зінчук відвідав Люблін з метою вивчення найкращих практик

Дата: 24.07.2018 13:26
Кількість переглядів: 698

Реформа децентралізації відкриває нові можливості для розвитку новостворених громад в Україні.  Країни, що розпочали цей процес набагато раніше, радо йдуть на зустріч та готові поділитись досвідом. Серед країн, що пройшли децентралізацію, саме польська реформа місцевого самоврядування радикально «відрізала» місцеві громади від центральної влади і уже 15 років у державі функціонує система, за якою основні питання вирішуються на місцях, і там же розподіляються гроші на це. 

З метою вивчення найкращих практик надання житлово-комунальних послуг у контексті впровадження реформи децентралізації, за підтримки програми U-LEAD з Європою, протягом 24-29 червня керівники Херсонських ОТГ та директор Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Сілюкова відвідали Люблін (Польща).

Під час візиту представники місцевого самоврядування прийняли участь у зустрічах з керівництвом місцевих Гмін та відвідали їх комунальні заклади – завод з сортування відходів у Гміні Рокитно, системи очистки стічних вод у Гміні Немце, окрема станція збору, очищення, стічних вод та станції водопостачання у Гміні Острувек.

«Звичайно не все побачене  і почуте  під час навчального візиту можна запровадити, адже нормативно-правова база України на сьогодні, не дає можливості в повній мірі реалізувати  даний досвід, але те, що в рамках чинного законодавства можна реалізувати будемо впроваджувати на території нашої громади.

Побачивши позитивні зрушення децентралізації в дії дає можливість ще раз впевнитись, яку  важливу роль грає впровадження ефективного законодавства. Польща, як країна йшла до успішного впровадження реформ близько 20 років, Україна ж розпочала свою роботу тільки кілька років тому. Впевнений, що обмін досвідом дасть можливість  пройти цей шлях мінімум в два рази швидше - поділився враженнями після поїздки Володимир Калинович.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь