A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Каланчацький козацький курен відсвяткував своє 20-річчя!

Дата: 31.08.2018 22:19
Кількість переглядів: 1209

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія й оберіг.
Сьогодні, 26 серпня, Каланчацький курінь, Прогноївської паланки Херсонського коша відсвяткував свій 20 – ти річний ювілей!
Двадцять років нашого козацтва у порівнянні з 500 літньою його історією — ніби й невеликий відтинок часу. Та навіть за цей невеличкий проміжок, наші козаки показати всім, що дух запорозької вольниці, лицарська слава козацтва не вмерла.
Зі словами привітань до присутніх звернулись заступник голови райдержадміністрації Наталя Демиденко, перший заступник селищного голови Андрій Лабушний та отаман Каланчацького районного козацького товариства Херсонського коша Українського козацтва Олександр Бовтрюк, які побажали козацького здоров’я, сили духу, незламної волі до перемоги та патріотизму, який допоможе долати будь-які перешкоди!


Після чого, Андрій Григорович подарував, як то кажуть «традиційно-козацькі» напої та чарки (конкретніше перегляньте на фото), у свою чергу Наталя Олександрівна вручила грамоти голови райдержадміністрації: Олександру Бовтрюку, Олексію Нагорному, Петру Королю та Анатолію Жеревчуку! Вітаємо!
Захід супроводжувався чудовими піснями у виконанні колективів «Жовтневого» будинку культури, також присутні мали нагоди поринути в історію створення козацького куреню, а саме…
23 травня 1998 року відбулося засідання ініціативної групи по створенню козацької організації в нашому районі. Ідея належала Вадиму Миколайовичу Куршпілю, саме він був обраний першим отаманом, писарем обрали Ейсмонта Євгена Мартиновича, а сотником Віктора Корбу. А вже за тиждень в Олешківській січі, в присутності отця Леоніда Сливканича відбулася перша посвята у козаки. Через рік Каланчацький курінь був офіційно зареєстрований і розширював межі своєї діяльності.
Сьогодні ж він налічує не один десяток козаків, тому з впевненістю можна сказати, що браве діло процвітає та примножується. Не можу не підкреслити одне з багатьох надбань наших козаків - дружба, адже багато людей приїхало, з інших районів щоб поздоровити ювілярів.
- отаман Херсонського коша полковнику Юрій Білик.
- отаман козацького товариства Херсонської січі полковник Юрі Тимофієнко.
- полковник Благодатненського куреня Іван Богатиренко.
- сотник Скадовської сотні народної самооборони, депутат облради Володимир Куріков
- отамана Усть – Азовського окремого козацького полку війська Запорозького Едуард Соколов.
Історія козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак – це не той хто одягнений в шаровари, а той, хто воїн за духом і готовий воювати за свою волю. Тож хай і на далі прагнення свободи й незалежності буде головною рисою українських козаків! Зі святом!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь