A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Інформація про ситуацію на території Чаплинського та Каланчацького районів станом на 08 вересня 2018 року

Дата: 10.09.2018 13:27
Кількість переглядів: 589

За інформацією Херсонського обласного центру з гідрометеорології 08 вересня 2018 року по Херсонській області: хмарно. Дощ, місцями сильний дощ, гроза. Вдень місцями град. Вітер східний 7-12 м/с, місцями шквал та пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі 13-18°, вдень 18-23°.

05 вересня 2018 року представниками:

ДУ «Херсонський ОЛЦ МОЗ України відібрано проби повітря. За результатами лабораторних досліджень вміст сірководню та кислоти сірчаної не перевищує гранично допустимих концентрацій.

ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області відібрано проби питної води, грунту та овочів, фруктів. За результатами проведених Херсонською регіональною державною лабораторією ім. Л.С. Ценковського ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області лабораторних досліджень встановлено:

- змиви з овочів та фруктів не відповідають нормам за показниками токсичності вільного діоксиду сірки;

- проби грунту не відповідають вимогам за показниками токсичності;

- проби питної води за вмістом токсичних елементів та фізико-хімічних показників відповідають ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Департаментом екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації разом з Державною екологічною інспекцією у Херсонській області відібрано проби грунту. Результати досліджень буде надано 10 вересня.

06 вересня 2018 року спеціалістами науково-дослідної установи «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» Міністерства екології та природних ресурсів відібрано проби грунту біля КПВВ «Каланчак» справа від шлагбаума, 3 км не доїжджаючи до КПВВ «Каланчак» біля вітряків, с. Червоний Чабан – південно-східна окраїна, КПВВ «Чаплинка», П-оа «Ад». Результати досліджень буде надано 14 вересня.

Також 06 вересня 2018 року спеціалістами обласного лабораторного центру відібрано проби повітря на КПВВ «Каланчак» біля вітряків, с. Червоний Чабан – південно-східна окраїна, КПВВ «Чаплинка». За результатами лабораторних досліджень вміст сірководню та кислоти сірчаної не перевищує гранично допустимих концентрацій.

З 06 вересня ГУ ДСНС України в Херсонській області на КПВВ «Каланчак» та «Чаплинка» розгорнуто 2 цілодобових пункта приймання населення. На вказаних пунктах забезпечено цілодобове чергування спеціалістів ГУ ДСНС та бригад швидкої допомоги.

Департаментом охорони здоров’я обласної державної адміністрації організовано виїзди бригад лікарів до сіл Каланчацького та Чаплинського районів для обстеження населення, в першу чергу, дітлахів.

Станом на 16.00 07 вересня 2018 року до закладів охорони здоров’я Чаплинського та Каланчацького районів звернулося 23 особи, з них дітей – 10. 15 осіб мали назофарингіальні симптоми, з них дітей – 5 осіб; висип на шкірі – 8 осіб, з яких дітей – 5.

У дитячу обласну клінічну лікарню госпіталізовано 4 дитини, з яких 2 з проблемних територій.

07 вересня 2018 року до дитячого закладу санаторного типу «Таврія» м.Скадовськ направлено на оздоровлення 170 дітей, 11 вчителів, 15 батьків, 1 вагітна, 1 дитина до 1 року із с. Преображенка Каланчацького райну.

Підготовлено наказ по Департаменту охорони здоровя від 07.09.2018р.№ 729 щодо цілодобового медичного спостереження за дитячим населенням.

07 вересня підрозділами ГУ ДСНС України спеціальними автомобілями АРС-14 проведено дегазацію 81 км дорожнього покриття в с.Григорівка Чаплинського району та с.Олександрівка Каланчацького району.

08 вересня роботи по проведенню дегазацію дорожнього покриття населених пунктів продовжаться.

Крім того, на сьогоднішній день в області, саме в населених пунктах ймовірних вражень, працює пересувна лабораторна станція Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА (тимчасове місце прописки – м. Краматорськ).

Автор: Кухта Надія, Управління інформаційної політики ХОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь