A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Про семінар - нараду «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»

Дата: 02.10.2018 10:40
Кількість переглядів: 588

В Запоріжжі відбулась семінар - нарада «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи. В заході взяли участь представники Міністерства соціальної політики України на чолі із заступником Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, керівник проектів із соціальної політики Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), голови та представники об’єднаних територіальних громад Запорізької, Херсонської та Сумської областей.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Запорізької облдержадміністрації Едуард Гугнін.

У виступах учасники семінару наголошували, що в об’єднаних територіальних громадах набуває поширення інтегрований підхід до організації надання соціальних послуг. Заслуговує на увагу  накопичений досвід організації прийому мешканців за місцем проживання та реалізації програм соціального захисту населення та захисту прав дітей, активізація безробітних мешканців ОТГ з метою повернення до зайнятості шляхом розширення сфери прикладання праці та організації суспільно - корисних громадських робіт.

Підкреслювалось досягнення позитивної динаміки щодо залучення мешканців до розбудови соціального простору на території ОТГ, впровадження бюджету участі та створення нових соціальних послуг в громадах там, де до цього часу вони не надавались.

Також у виступах йшлося про те, що з впровадженням моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення, завдяки організації прийому мешканців ОТГ за місцем їх проживання, досягнуто суттєвого скорочення обсягів звернень громадян за  призначенням державних соціальних допомог до відповідних структурних підрозділів.

Акцентувалась увага, що в ОТГ, де зволікають із створенням служби у справах дітей та введенням фахівців з соціальної роботи відсутня можливість  визначати потреби сім’ї з дітьми у послугах  і, як правило, найбільше випадків влаштування дітей до закладів інституційного догляду та виховання  за заявами батьків.

Під час пленарного засідання  активно обговорювалась тема: «Актуальні питання забезпечення соціального захисту населення та захисту прав дітей в умовах децентралізації та універсального дизайну на рівні ОТГ».

В процесі роботи в групах розглядалось питання «Надання соціальних послуг різним категоріям населення та розвиток сімейних форм виховання».

Планом семінару також обумовлюється проведення тематичних дискусій щодо  адміністрування надання послуг з соціальної підтримки населення ОТГ та впровадження електронного документообігу, розвитку послуг сприяння зайнятості для мешканців ОТГ та контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість.

Учасники семінару - наради мали можливість отримати кваліфіковані роз’яснення та рекомендації стосовно організації соціального захисту населення та захисту прав дітей в умовах децентралізації, обмінятись досвідом.

Досвідом роботи щодо співпраці та впровадження інтегрованого підходу надання соціальних послуг поділилась в Каланчацька ОТГ. Спільна презентація Макортет Дар’ї, спеціаліста зі звернень громадян та Португальської Наталії, заступника директора Херсонського обласного центру зайнятості, продемонструвала плідну співпрацю під час реформування соціальних послуг та створення нових робочих.

Семінар подарував багато нових ідей та працюючих моделей, які можливо впровадити і в нашій громаді. Працюємо для наближення соц.послуг населенню.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь