A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

...Мужні та незламні...

Дата: 12.10.2018 18:29
Кількість переглядів: 942

4 роки тому Петро Порошенко підписав указ про встановлення Дня захисника України, водночас скасувавши радянське свято День захисника Вітчизни. Я пам’ятаю як той день ще більше розділив людей і змусив обговорювати дане рішення. Багато хто й сьогодні не визнає свято День захисника України. Хоча на мою думку, він символізує силу нескорення українського народу, нескорення воїнів, які відстоюють незалежність і суверенітет нашої держави у війні з російським агресором…
Минає час і кожен день стає історією нашої держави. Сьогодні ми в черговий раз відсвяткували потрійне свято, яке об’єднало славу козацької вольності Запорізької Січі, юних героїв КРУТ, воїнів української-повстанської армії та учасників революції Гідності.

З вітальним словом до присутніх звернулись перший заступник селищного голови Андрій Лабушний,голова райдержадміністрації Олег Онуце, голова районної ради Ігор Замма та командир дивізіону підполковник Іван Степанюк. Вони побажали міцного здоров’я, мирного неба, щастя та добробуту у родинах. Висловили вдячність та глибоку повагу не лише військовослужбовцям, а й їхнім матерям та дружинам за розуміння та терпіння, подякували волонтерам та усім, хто своїми справами долучився до захисту України.
Вже чотири роки навіть найменші жителі громади допомагають нашим захисникам: створюють волонтерські загони для допомоги родинам учасників АТО, упорядковують пам’ятні знаки, збирають пластикові кришечки для виготовлення протезів, проводять благодійні ярмарки для збору коштів, тощо.
Так під час відпочинкової кампанії улітку 2018 року вихованці пришкільних таборів Каланчацької селищної ради стали активними учасниками акції "Цілющий чай для українського солдата" - збирали та сушили цілющі трави, щоб наші захисники відчували нашу підтримку.
Тож, дипломами департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації були нагороджені:
- пришкільний табір "Калинка" Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Каланчацької селищної ради (начальник табору Жук Наталя Миколаївна)
-пришкільний табір "Калинка" Новокиївського НВК Каланчацької селищної ради (начальник табору Надольська Оксана Анатоліївна)
-пришкільний табір "Юність" Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Каланчацької селищної ради (начальник табору Задніпряна Ганна Миколаївна)
- пришкільний табір "Веселка" Каланчацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Каланчацької селищної ради (начальник табору Філіпов Олег Миколайович)
-пришкільний табір "Пролісок" Новопавлівського НВК Каланчацької селищної ради (начальник табору Кучерява Олена Романівна)
А також координатор патріотичної роботи в громаді - директор Центру дитячої та юнацької творчості Каланчацької селищної ради Ботвінко Наталія Миколаївна . Вітаємо!

За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. Боротьба за її незалежність продовжується і зараз. У цій страшній борні наш народ і наша армія мужніє, вдосконалюється і перемагає. На жаль як і в будь-якій війні не обійшлось без втрат. Біда торкнулась і нашого селища, ми втратили кращих своїх синів, вічна та світла пам'ять Олександру Березі, Володимиру Серебринському, Юрію Іржику…Хлопці! Ви навіки у наших серцях!!!
День захисника України державне свято, що поєднує у собі традиції козацької вольності та сучасного світу, тож до заходу підготувались креативно та детально. Концертна програма почалась з традиційного козацького маршу. А далі, колективів, що дарували позитивні емоції було не зрахувати. Вся громада долучилась до святкувань, присутніх привітали колективи Каланчацького селищного будинку культури та його філій, а також Новопавлівського, Привільського, Гаврилівського, Олексіївського та Новоолександрівського сільських будинків культури, народний хореографічний колектив «Живчики» ЦДЮТ, викладачі та учні школи естетичного виховання!
Завершився захід смачною кашею !

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь