A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Енергоефективність у громадах ІІ

Дата: 16.10.2018 10:45
Кількість переглядів: 718

11-12 жовтня відбувся перший семінар з муніципального енергетичного менеджменту в рамках ініціативи «Підтримка енергетичного менеджменту в об’єднаних громадах», яка впроваджується «ULEAD з Європою» спільно з проектом «Енергоефективність у громадах ІІ». У семінарі, який проходив у Центрі розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) у м. Дніпро, взяли участь представники відібраних об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та ЦРМС з Херсонської, Запорізької та Луганської областей.

Перший день семінару присвятили основам муніципального енергетичного менеджменту, практичним порадам з енергетичного моніторингу в муніципальних будівлях та розбудові потенціалу для створення систем енергоменеджменту в ОТГ.

Учасники семінару мали домашнє завдання - сформували перелік бюджетних будівель своєї ОТГ та попередньо проаналізували їх енергоефективність.

Каланчацьку громаду на семінари презентували начальник відділу освіти, молоді та спорту Олена Ситнікова та в.о. старости Віктор Труба.

Разом з експертами на семінарі провели інвентаризацію будівель на основі закладів своєї громади, підготували таблиці з даними щодо енергоспоживання. Порівняли енергоспоживання своїх установ (школи, адміністративні будівлі тощо) з установами колег. Визначили, які будівлі громади вимагають найбільше бюджетних капіталовкладень для підвищення енегоефективності.

Другий день семінару присвятили інституційній спроможності, побудові енергетичної команди, налагодженню співпраці з керівниками бюджетних установ та завідуючими господарств в закладах, розглянули типи та види енерогомоніторингу, його запровадження та можливі помилки реалізації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь