КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Енергоефективність у громадах ІІ

Дата: 16.10.2018 10:45
Кількість переглядів: 747

11-12 жовтня відбувся перший семінар з муніципального енергетичного менеджменту в рамках ініціативи «Підтримка енергетичного менеджменту в об’єднаних громадах», яка впроваджується «ULEAD з Європою» спільно з проектом «Енергоефективність у громадах ІІ». У семінарі, який проходив у Центрі розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) у м. Дніпро, взяли участь представники відібраних об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та ЦРМС з Херсонської, Запорізької та Луганської областей.

Перший день семінару присвятили основам муніципального енергетичного менеджменту, практичним порадам з енергетичного моніторингу в муніципальних будівлях та розбудові потенціалу для створення систем енергоменеджменту в ОТГ.

Учасники семінару мали домашнє завдання - сформували перелік бюджетних будівель своєї ОТГ та попередньо проаналізували їх енергоефективність.

Каланчацьку громаду на семінари презентували начальник відділу освіти, молоді та спорту Олена Ситнікова та в.о. старости Віктор Труба.

Разом з експертами на семінарі провели інвентаризацію будівель на основі закладів своєї громади, підготували таблиці з даними щодо енергоспоживання. Порівняли енергоспоживання своїх установ (школи, адміністративні будівлі тощо) з установами колег. Визначили, які будівлі громади вимагають найбільше бюджетних капіталовкладень для підвищення енегоефективності.

Другий день семінару присвятили інституційній спроможності, побудові енергетичної команди, налагодженню співпраці з керівниками бюджетних установ та завідуючими господарств в закладах, розглянули типи та види енерогомоніторингу, його запровадження та можливі помилки реалізації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь