A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Досягати успіху можливо лише командою

Дата: 06.12.2018 23:26
Кількість переглядів: 686

Сьогодні ми є свідками великих змін, що відбуваються в нашій державі, а саме, створення та зміцнення місцевого самоврядування. Так наприкінці 2016 року утворилась Каланчацька об’єднана територіальна на громада і все змінилось… Нові часи, нові завдання, нові вимоги, новий ритм життя… Децентралізація подарувала більше можливостей розвитку, поклавши водночас велику відповідальність.  Шалений ритм в роботі часто не дає можливостей зазирнути на сторінки календаря, який дарує кожному професійні свята, не встигли озирнутись, а за вікном вже 7 грудня - День місцевого самоврядування! Хоча для  працівників громади це скоріше привід підбити підсумки роботи і осягнути, яких поставлених цілей нам вдалося досягнути, а над якими ще треба працювати.  Пригадуючи  пройдений шлях починаєш розуміти, що будь який прогрес це клопітка праця апарату селищної ради у поєднанні з плідною співпрацею селищного голови Володимира Зінчука та депутатського корпусу. І хоча у нас бувають – різні погляди і методи роботи. Але, в той же час, ми всі зацікавлені в одному – у розвитку і процвітанні нашої громади.

Завдяки такій співпраці та професійного кадрового забезпечення безперебійно працюють  установи, організації, шкільні, позашкільні та дошкільні навчальні заклади. Це кіпа підготованих документів, які так часто треба допрацьовувати або й взагалі змінювати Нажаль попри позитивні зрушення в державі, роботи з паперами зовсім не поменшало.

У свято не дуже хочеться вдаватись в подробиці цифр, до того ж  бюджет вже був публікований у газеті, хочу зупинитись на основному це те, що викликало безліч питань, спірних моментів та пліток. За 11 місяців 2018 року кошти на утримання закладів освіти склали - 68 889 000грн, це  63,58% від загального бюджету громади. Вагома сума, чи не так? З неї виходить, що діти громади не є обділеними, адже для їх навчання, комфортного перебування та розвитку громада виділяє значні кошти.

Як відзначають самі керівники, фінансування закладів соціальної сфери після утворення громади збільшилось у десятки разів. Вперше за багато років проведено якісні капітальні ремонти приміщень та оновлено матеріально-технічну базу.

Попри придбання матеріального технічного оснащення, а також підготовки навчальних закладів для НУШ, ще одним вагомим внеском до комфорту та покращення навчання стало придбання автобусу ЕТАЛОН А08116Ш - 1 799 000 грн. для підвезення школярів до «Горьківського закладу повної загальної середньої освіти Каланчацької селищної ради Херсонської області»

Також за рахунок залишку освітньої субвенції, який склався станом на 12.01.2018 року здійснено співфінансування  обласному бюджету для придбання ще одного автобусу  також для  «Горьківського закладу повної загальної середньої освіти Каланчацької селищної ради Херсонської області» (сума співфінансування - 927 350 грн )

Ще одним не менш значушим моментом вважаю придбання для КП «Джерело» за рахунок інфраструктурної субвенції підйомника монтажного спеціальний типу ОПТ-9195 та обладнання для ямкового ремонту доріг. Не знаю як скоро побачимо ці новинки в дії, але сподіваюсь найближчим часом, адже ми продовжуємо освітлювати вулиці громади, і власна вишка стане в нагоді для обслуговування ліхтарів.

До речі у 2018  реалізовано 7 проектів на суму - 2 011 755 грн., а саме:

- - 2 проекти в с. Олександрівка

- - 2 проекти в с. Гаврилівка Друга

- - 1 проект в с. Привілля

- - 1 проект в с. Роздольне

- - 1 проект в с. Новокиївка

Гадаючи, що на цей рік освітлення буде завершено, адже плановані кошти вже використали, ми отримали неначе подарунок на Новий Рік, а саме - 887 099грн з державного бюджету для використання на 4 проектах по населеним пунктам: с. Максима Горького,  с. Бабенківка Перша,  с. Бабенківка Друга та с. Роздольне.

Звичайно поточний рік був багатий на ремонтні роботи доріг, встановлення дитячих майданчиків, розпочато капітальний ремонт системи водопроводу мікрорайону “Партизан”, поточних ремонтах приміщень лікарських амбулаторій та ФАПів Центру ПМСД, а також у незабаром буде розпочате будівництво нової амбулаторії в с.Роздольне.

Багатим 2018 рік був і на участь у донорський проектах та програмах, що дало можливість нам реалізувати ряд планів, так на початку 2019 року планується відкриття Центру надання адміністративних послуг та залучення коштів згідно програми «Енергоефективність у громадах 2»

Покращили екологічний стан річки: запустили Сифон та розпочали розчистку русла.

Все, що озвучено – це результат спільної праці. Проте проблемних і невирішених питань ще дуже багато. Дуже складними для вирішення є питання бюджетних установ. Можливо не завжди знаходимо порозуміння, адже складність полягає в тому, що нам  потрібно підходити до цих питань, як представникам державницьких інтересів (раціональне використання та економія бюджетних коштів ) так і захищати інтереси громади (збереження робочих місць). Впевнений, що як сьогодні так і в подальшому дії будуть слугувати покращенню всіх сфер та інтересів.

Селищна рада та її працівники завжди відкриті для спілкування,  об’єктивних  зауважень та ділових  пропозицій.

Підбиваючи підсумки, вітаю усіх з державним святом - День місцевого самоврядування. Бажаю міцного здоров’я, благополуччя, миру та злагоди. Нехай щира людська вдячність та повага будуть вашою нагородою за нелегку працю, а любов та підтримка ближніх зігрівають ваші серця серед щоденних турбот.

Зі святом, шановні колеги!

А.Лабушний, перший заступник селищного голови.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь