A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Школа - територія соціалізації та захисту прав дитини

Дата: 13.12.2018 10:38
Кількість переглядів: 2458

Школа - це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє
 
                                                      А. Барбюс

Діти – це особлива соціально-демографічна група населення з віковими обмеженнями від народження до 18 років, яка має свої права, інтереси, специфічні проблеми, але не може відстоювати і захищати їх перед суспільством. Унаслідок цього сьогодні досить гостро постає проблема захисту дітей та їхніх прав.

Саме тому на базі опорного закладу «Каланчацький заклад повної загальної середньої освіти № 1 Каланчацької селищної ради Херсонської області» відбувся семінар «Школа-територія соціалізації та захисту прав дитини» для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Каланчацької та Мирненської селищних рад, Каланчацької районної державної адміністрації.

Учасників семінару привітала директор Оксана Пономарьова, яка ознайомила присутніх із роботою навчального закладу, педагогічним колективом, а заступник директора Ольга Свідова продемонструвала досягнення і здобутки. 

У ході практичної частини педагоги опорного закладу продемонстрували чітку, цілеспрямовану, грунтовну роботу щодо соціалізації та захисту прав дітей.  Практичний психолог Людмила Бучевська провела тренінг для дітей з особливими освітніми потребами «Я маю право!». Учитель початкових класів Лариса Стринжа запросила переглянути відеоспілкування з однолітками, учнями третього класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 з м. Покровськ Донецької області «Я маю право жити на Землі». Учителі історії та правознавства – Світлана Шевченко та Людмила Жук, показали знання, уміння, навички учнів на уроках з тем «Уміння вирішувати конфлікти», «Конституційні права людини і громадянина». У ході семінару відбулися посвята десятикласників в учнівське об’єднання старшокласників «Патріот» (Ольга Свідова), засідання гуртка «Веселка» - тренінг «Я – людина, життя прекрасне!» (Зінченко Юлія), учнівського самоврядування (Попкова Юлія).

По завершенню семінару керівник хореографічного гуртка Євгенія Годунко разом із своїми вихованцями подарували присутнім танок «Українські візерунки», а вчитель фізичної культури Євген Любонько  провів для всіх флешмоб «Рухова активність».

Актуальність проблеми прав дитини не викликає сумнівів: право на життя, на честь та гідність, на недоторканість, свободу совісті, поглядів – необхідні умови гармонійного існування людини. Відвідавши семінар, присутні побачили клопітку роботу всього педагогічного колективу з даного питання, здійснили обмін досвідом роботи та отримали заряд позитивної енергії. 

Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Каланчацької селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь