A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Краєзнавчий музей завжди в «Тренді»

Дата: 27.12.2018 09:40
Кількість переглядів: 770

Хтось скаже, нині в музей ходити не модно, адже все можна прочитати і побачити в Інтеренеті, технології навіть спеціальні придумали – називаються віртуальні 3D-тури. Враження таке, немов знаходишся всередині кулі і роззираєшся навколо – можна переглянути не тільки експонати, що висять на стінах, а й шпаринки на підлозі і в стелі.
Але відчути подих історії можна, тільки помандрувавши залами музею, де гулкою луною вітає відвідувачів минувшина.
Для краєзнавчого музею Каланчацької селищної ради 2018 рік був роком відкриттів, нових знайомств та звичайно ж поповненням виставкових залів.
Так завдяки співпраці працівники краєзнавчого музею, Каланчацької селищної ради та пошуковців, було встановлено та урочисто відкрито:
- пам'ятний знак загиблим односельцям в роки війни 1941-1943(встановлено біля колишнього протитанкового року на місці масових розстрілів);
- пам'ятник старшому лейтенанту Василю Собченку(на центральному кладовищу).
Поповнено основний музейний фонд: дві ікони віком понад ста років, наконечник від стріли кам'яного віку, дерев’яний стілець – 1930року, записи новорічного вогника 1972 року в смт.Каланчак, а також дерев’яний стілець, прялка, вишиті картини, портативна друкарська машинка, ізрасци пічних кахлів (ручна робота)- вік не встановлено.
Здійснено ремонт на східній клітці та реставровані деякі експонати основного музейного фонду.


Для відвідувачі була оздоблена фотозона в стилі української хати, започатковано майстер клас з виготовлення обрядових ляльок(ляльки мотанки) та малювання на футболках. Проводились тематичні екскурсії, виїздні виставки, виставка майстрині Вікторії Коваленко та започатковано традицію чаювання. Музей з задоволенням відвідують школярі, вихованці дитячих садків, молодь і дорослі;, загальна кількість відвідувачів цього року сягнула 2197 чоловік.
Каланчацький краєзнавчий музей радо чекає на нових відвідувачів

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь