A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ КАЛАНЧАЦЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 29.12.2018 09:24
Кількість переглядів: 681

2018-й стрімко наближається до свого завершення. Попри те, що видався він непростим, ми проводжаємо його із легким сумом та, звісно, з певними успіхами і досягненнями. Усвідомлюючи всю повноту відповідальності за майбутнє і розвиток нашої громади, колектив селищної ради робив у році, що минає, все можливе для створення комфортних та безпечних умов для жителів громади, поліпшення духовної та матеріальної сфери життя.
Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, протягом звітного періоду проведено 18 сесійних засідань, на яких радою прийнято 419 рішень; результатом 21 засідання виконкому стало прийняття 427 рішень, які стосувалися розгляду проектів селищних Програм, Статутів та положень про заклади медицини, освіти, культури; виділення матеріальної допомоги, земельних, майнових, бюджетних та ін. питань. 
Відділами Каланчацької селищної ради не тільки забезпечувалось життєдіяльність структур, а й надавались послуги громадянам: державним реєстраторами опрацьовано 1996 заяв, надходження до бюджету склало 208 273 грн., спеціалістом з реєстрації місця проживання опрацьовано 898 заяв та видано 616 довідок, земельним відділом – 1653 довідок, відділом загальної та організаційної роботи – 9596. Працівники юридичного відділу взяли участь у 272 судових засіданнях, здійснювали юридичний супровід усіх структурних підрозділів, надавали безоплатно-правову допомогу громадянам, які цього потребували.

 
Всім відомо, що забезпеченням життєдіяльності соціальної сфери та інфраструктури кожної громади є фінансове забезпечення, тож протягом звітного періоду селищна рада практично не виключалася з бюджетного процесу і відповідно до покладених функціональних обов’язків вживала всі необхідні заходи щодо забезпечення своєчасного та повного виконання селищного бюджету. 
Так, селищний бюджет громади на 21.12.2018 року в час¬тині доходів склав: 111 123 317 грн., з них власних надходжень 52 548 584 грн. 
Що ж стосується видаткової частини, то основними статтям витрат залишаються: заробітна плата всіх установ – 69 625 194 грн.; енергоносії – 5 168 000 грн. та харчування дітей – 3 232 000грн. 
Підсумовуючи вище вказане, розуміємо, що на розвиток інфраструктури залишається не так і багато. Проте, цього року нам вдалось вирішити ряд важливих питань. Це – придбання двох шкільних автобусів, підйомника монтажного спеціального, типу ОПТ-9195, обладнання для ямкового ремонту доріг, роторну косарку. 
На 95 % освітлено населені пункти Привілля, Олександрівка та Новокиївка, у трохи меншій пропорції сяють й інші населені пункти. Впевнені, що 2019 рік стане завершальним в освітленні Каланчацької громади, адже за планом всі населені пункти засяють нічними ліхтарями. 
Під час реалізації соціальних програм у 2018 році було: 
- виділено матеріальної допомоги жителям громади на суму – 245 300 грн.; 
- на програму «Власний дім» перераховано 400 000тис грн.; 
- пільгове перевезення громадян здійснено на 189 363,93 грн., з них: на приміських перевезеннях даною послугою скористалися 1 781 житель громади (32 200,46 грн.), на міжміських перевезеннях – 2 270 жителів (157 163,47 грн.). 
Протягом року вдалося трохи підремонтувати дороги; розпочато капітальний ремонт системи водопроводу мікрорайону “Партизан”; встановлено чотири дитячі майданчики; прийнято земельні ділянки сільськогосподаського призначення державної власності у комунальну загальною площею 9 868, 8906 га у кількості 471 земельної ділянки, що розташовані на території ради; відкрито діагностичний кабінет з новим обладнанням, здійснено поточні ремонти лікарських амбулаторій та ФАПів Центру ПМСД, і з нетерпінням очікуємо новенький автомобіль на будівництво амбулаторії в с. Роздольне. 
Крім того, нарешті вдалося зрушити з мертвої точки вирішення однієї з найважливіших проблем, яка турбувала жителів смт Каланчак вже багато років – це ремонт очисних споруд. Так, цього року ми вже розпочали процес змін – виготовлено проектно-кошторисну документацію, виділено кошти та укладено договір з підрядником на виконання робіт. Тому, на початку 2019 року розпочнуться роботи з реконструкції. 
Звичайно, це далеко не всі наші здобутки, їх детальний аналіз буде у моєму звіті перед громадою на початку 2019 року. 
Хочеться щоб сьогодні, всі розуміли, що нічого не робиться за помахом чарівної палички, а будівництво нашої громади тільки почалося, тож тільки власними зусиллями, відкинувши особисті амбіції, поступово, крок за кроком, ми разом вирішимо наші проблеми. Дякую депутатам, членам виконкому, працівникам апарату селищної ради, всім, хто цього року долучався до вирішення важливих питань життєдіяльності нашої громади. Впевнений, що в спільному тандемі ми здобудемо ще не одну перемогу. 
Шановна громадо! Хай рік Новий додасть усім нам нових сил, принесе нові сподівання та втілення заповітного. Хай множаться сімейним щастям, щирою любов’ю, гараздами та достатком ваші оселі. 
Нехай чарівність новорічної ночі, тайна коляди та божественні миттєвості Різдва дарують вам життєву силу і натхнення на добрі справи, здійснення усіх задумів та сподівань, професійних досягнень та творчих здобутків. 
Вірю, що 2019 рік стане роком стабілізації суспільно-політичного життя, економічного та соціально-культурного розвитку громади. Тож нехай у ці святкові дні Різдвяна зоря об'єднає усіх нас вірою в самих себе і в Україну, спільною справою, вагомими досягненнями, благословляючи наші помисли і діла, зміцнюючи нашу мудрість, силу і віру. 
Веселих свят! Щастя, тепла, любові, сімейного затишку, успіхів та натхнення. 
З Новим Роком! 
З повагою Каланчацький селищний голова ЗІНЧУК В.К.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь