КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Каланчацьке бюро правової допомоги Голопристанського МЦ з надання БВПД інформує

Дата: 31.01.2019 14:17
Кількість переглядів: 743

Відділ «Каланчацьке бюро правової допомоги» Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочав свою роботу  01 вересня 2016 року. І вже за ці роки зарекомендував себе з дуже гарної сторони. Прикладом тому є кількість громадян, які потребують нашої допомоги. За 2018 рік  за юридичною допомогою звернулось 1137 громадян. Головними питаннями, з якими звертались жителі Каланчацького  району були питання соціального забезпечення (призначення, перерахунок та відмова у наданні субсидій); житлового права (примусове виселення з житла, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та зняття її з реєстрації місця проживання); спадкового права (поновлення пропущеного строку для прийняття спадщини, порядок оформлення спадщини); сімейного права (розірвання шлюбу, стягнення аліментів, збільшення розміру аліментів, позбавлення батьківських прав); земельного права (договір оренди земельної ділянки та порядок його розірвання, орендна плата) та інші.

Крім того, до бюро звернулися 90 жителів нашого району з письмовими зверненнями на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, що полягає у складання документів процесуального характеру та представництва інтересів у суді, інших державних органах. Такий вид допомоги можуть надавати як адвокати, що діють за дорученням місцевого центру, так і працівники бюро - на підставі відповідного наказу. За результатами яких видано 58 доручення про призначення адвоката за рахунок держави

Працівники Каланчацького бюро складали позовні заяви, заяви у справах окремого провадження та вели представництво громадян у суді за 32 зверненнями. Всі справи були успішними, а клієнти бюро безоплатно вирішили свої правові питання 

У 2018 році працівники бюро здійснили 8 виїздів у віддалені сільські населенні пункти нашого району, де у мобільних пунктах консультування на базі сільських рад надали юридичні консультації 23 громадянам.

Правові потреби громади більш детально вивчаються під час виїзних консультувань на території сільських рад та громад району, а також за допомогою анонімного анкетування під час вуличного інформування населення.

На території нашого району діють 8 дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги. Протягом 2018 року в них прийнято 141 особа.

Основним напрямком діяльності бюро правової допомоги є проведення правопросвітницької роботи. Так, працівниками у 2018 році проведено 70 правопросвітницьких заходів. Також проходили робочі зустрічі з керівниками підприємств, установ, організацій району, сільських та селищних рад, ОТГ, з представниками громадських організацій. Надано 76 методичної допомоги.

Велика увага приділяється щодо висвітлення правової інформації на сайті Каланчацької РДА та Каланчацької ОТГ, Мирненської ОТГ. Правові статті в районній газеті «Слава праці». Інформаційно-правова робота відбувалася і в формі проведення «вуличних інформувань» мешканцям населених пунктів.

За 2018 рік Каланчацьким бюро було укладено  меморандуми про співпрацю з установами, які знаходяться на території Каланчацького району.   

Ведеться взаємодія та співпраця з органами освіти, молоді та спорту Каланчацького району щодо попередження шкільного булінгу та передано для ознайомлення та можливого підписання всіма учасниками навчального процесу Угоду щодо попередження булінгу. В приміщенні загальноосвітнього закладу розміщено плакат « Шкільний булінг».

Фахівці Бюро постійно ознайомлюються з новинами фахових українських юридичних інтернет-ресурсів, новинами з офіційних сайтів інших регіональних та місцевих центрів системи БПД, обмінюються позитивним досвідом в роботі, здійснюють регулярні виїзди до місцевих соціальних закладів таких як інтернати та ін. задля підвищення правової обізнаності та грамотності громадян надання їм, за необхідності, безоплатної вторинної правової допомоги. 

 

За безоплатною правовою допомогою можна звертатися до відділу «Каланчацьке бюро правової допомоги» Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області, який знаходиться за адресою: смт Каланчак, вул. Херсонська (Леніна), 9 (1-й поверх), тел.: (05530)3-15-03 або за скайп зв’язком: Каланчацьке бюро правової допомоги (kalanchatske@legalaid.ks.ua)

 

З повагою,

в.о. директора                І.М. Кеба

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь