A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

ЯК ПЕРЕСЕЛЕНЦЮ ПРОГОЛОСУВАТИ НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА?

Дата: 08.02.2019 14:10
Кількість переглядів: 686

В рамках реалізації Всеукраїнського проекту Мін’юсту України «Я МАЮ ПРАВО!» стартувала кампанія «Я маю право обирати», яка має на меті підвищити рівень обізнаності виборців щодо виборчих прав, механізм їх реалізації та захисту; виборчих процедур.

Відділ Каланчацьке бюро правової допомоги розпочинає інформаційну кампанію на території Каланчацького району, яка буде включати в себе ряд правопросвітницьких заходів та інформування населення шляхом поширення консультативних матеріалів.

Законодавство передбачає процедуру тимчасової зміни місця голосування. Загальний підхід полягає втому, що людина голосує там, де вона прописана, за зареєстрованим місцем проживання. Зрозуміло, що у більшості внутрішньо переміщених осіб зареєстроване місце проживання залишилось на окупованих територіях.

До 25 березня 2019 року внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть подати заяви про тимчасову зміну місця голосування за спрощеною процедурою.

По-перше – знайти відділення ведення Державного реєстру виборців, яке буде найближчим до вас на день проведення виборів, або за місцем реєстрації ВПО. Адреси зазначені на сайті drv.gov.ua у розділі «Відділення ведення реєстру».

По-друге – взяти паспорт громадянина України (обовязково) і довідку внутрішньо переміщеної особи (бажано) й звернутися до обраного відділення ведення Державного реєстру виборців.

Третє – у відділенні написати заяву про зміну місця голосування. Відповідно до Постанови Центральної виборчої комісії від 05 вересня 2018 року № 129, виборці, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областе, можуть не додавати до заяви документи, що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Четверте – на підставі поданої заяви одразу отримати посвідчення, яке підтверджує тимчасову зміну місця голосування. Посвідчення діятиме у день проведення виборів Президента України саме на тій виборчій дільниці, яку ви обрали. У разі якщо буде оголошено другий тур виборів, цю процедуру треба буде повторити.

Згідно з нормами постанови Центральної виборчої комісії № 240 від 09 квітня 2014 року, спрощена процедура розповсюджується і на виборців, чия виборча адреса знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Додатково нагадаємо, що звернувшись до Голопристанського місцевого центру з За безоплатною правовою допомогою можна звертатися до відділу «Каланчацьке бюро правової допомоги» Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області, який знаходиться за адресою: смт Каланчак, вул. Херсонська (Леніна), 9 (1-й поверх), тел.: (05530)3-15-03 або за скайп зв’язком: Каланчацьке бюро правової допомоги (kalanchatske@legalaid.ks.ua)

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь