A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

А сотню вже зустріли небеса.. Летіли легко, хоч Майдан ридав… І з кров?ю перемішана сльоза…. А батько сина ще не відпускав..

Дата: 26.02.2019 15:31
Кількість переглядів: 861

Минає п’ять років від тих жахливих подій на майдані Незалежності, коли пролилась кров невинних людей, коли весь світ сколихнувся від тієї жорстокості, що дала початок новому відліку часу для нас, українців...
П’ять років… А неначе це було вчора… По телебаченню всі канали показують страшні картини кривавих сутичок на вулицях Інститутській та Грушевського. 
Майдан, як великий смолоскип. Згарище.... і люди... Наші люди! Наші українці там… захищаються від снайперів, міліції, беркуту, хіба ж це не страшно? Хіба ж це не пекло?
Лише одна мить і душі Героїв відійшли у вічність через секундні постріли у груди, спину, голову, а разом з тим у саме серце України і кожного українця зокрема!!!! Це потім, коли їх стало сто, їх назвали НЕБЕСНОЮ СОТНЕЮ.
Це сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірок на небосхилі. Ніколи не висохнуть сльози матерів, що не дочекалися своїх дітей! Ніколи не загоїться рана на серці України!
Сьогодні, 20 лютого, жителі Каланчацької громади вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, відстоюючи права, гідність і свободи людини, європейське майбутнє України.
Звертаючись до учасників мітингу, голова районної ради Замма Ігор Борисович та бунчужний Каланчацького козачого куреню Федчишин Василь Богданович, підкреслили що Революція гідності змінила свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, свободу протесту, за право на гідне життя у своїй країні. І сьогодні, наш святий обов’язок зробити так, щоб їхня мрія про нашу країну – стала реальністю.
Патріотичними піснями привітали присутніх аматори Головного будинку культури, а саме молодіжний ансамбль «Злагода» та сімейний дует Світлана та Геннадій Гришко.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. В пам’ять про них до пам’ятного знаку поклали живі квіти.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. А Герої Майдану назавжди залишаться жити в нашій пам’яті!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь