A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Великий син вкраїнського народу

Дата: 18.03.2019 14:27
Кількість переглядів: 763

Щороку 9 березня Україна святкує День Народження видатного українського письменника, поета, політичного та громадського діяча Тараса Шевченка. Твори Великого Кобзаря відомі сьогодні в багатьох країнах світу. Їх перекладено мовами понад ста народів, вони стали однією із дорогоцінних перлин у скарбниці світової культури.
І хоча він не був політиком, проте на його ідеях виховується не одне покоління українців, а його творчі доробки мобілізують та закликають до боротьби за власні права, свободу та людську гідність.
З метою вшанування видатного українського поета, великого Кобзаря, 11 березня на площі Т.Г.Шевченка відбувся урочистий захід. До присутніх звернувся селищний голова Володимир Зінчук та бунчужний Каланчацького козацького куреня прогнойської паланки Херсонського коша Василь Федчишин.


«Творчий і життєвий шлях письменника, є прикладом для багатьох поколінь…і сподіваюсь на те, що кожен з нас у своєму серці пронесе ту любов до рідної землі, ті палкі вірші, які живуть разом з нами…» - зазначив очільник громади
Щоб усвідомити, ким є для українців Тарас Шевченко, достатньо лише пригадати, що вже в кінці XIX - в першій половині XX століть практично в кожній українській хаті був портрет великого Кобзаря.
В цей день талановиті аматори нашого селища, привідкрили завіси минулого та допомогли присутнім насолодитись його творчість.
На завершення заходу відбулось урочисте покладання квітів.
P.S. У цей складний для нашої країни час, як ніколи актуальним є поетичний доробок українського генія і величезного патріота – Тараса Григоровича Шевченка. Шануймо минуле, віримо в майбутнє!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь