КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

До селища Каланчак доставили устаткування для монтажу установки КУ-200

Дата: 27.03.2019 21:21
Кількість переглядів: 723

Тривалий час ми чули про нарікання мешканців нашої громади, про неякісну та небезпечну роботу очисних споруд. Владу постійно критикували за невирішення цієї проблеми та погіршення екологічної ситуації. Та завдяки злагодженій, наполегливій роботі виконавчого комітету Каланчацької селищної ради, а особливо її голови Зінчука В.К. було виготовлено проектно - кошторисну документацію по реконструкції очисних споруд, та прийнято участь в реалізації державної програми "Питна вода" за рахунок якої селищна рада отримала кошти на реалізацію цього проекту. Першим етапом якої є встановлення установки КУ-200. 
Сьогодні 27 березня до селища вже привезли очисні споруди КУ- 200 (перша черга), та після підготовки території почнеться робота по їх встановленню.
В рамках реалізації проекту до кінця 2020 року буде проведено:
- Реконструкція очисних споруд механічної очистки побутових вод КУ-200 – 2 одиниці.
- Реконструкція насосної станції перекачування умовно-чистої води на поля фільтрації 
- Будівництво напірного колектору довжиною 1700 м.
Реалізація проекту забезпечить безаварійну роботу та надійність функціонування очисних споруд та поліпшення якості очистки стічних вод. 
Тож розпочинаємо довго очікувану роботу.

Довідково: Мережа каналізації Каланчацького комунального підприємства «Джерело» Каланчацької селищної ради складає 10,5 км, діаметром від 100 до 200 мм, побудованих в 1980 роках.
Стічні води рухаються самопливом по трубопроводам в каналізаційну насосну станцію у приймальні резервуари на решітки які затримують великі частини відходів. Каналізаційна насосна станція перекачує стічні води на очисні споруди каналізації на повну механічну та біологічну очистку, потужністю 0,2 тис.м.куб. на добу, для подальшої очистки. Очищені стоки надходять до р. Каланчак, води якої впадають в Джарилгацьку затоку Чорного моря на кордоні Каланчацького та Скадовського районів, які в свою чергу є курортними районами.
Каналізаційна насосна станція та очисні споруди побудовані та введені в експлуатацію в 1976 році.
Тож проведення заходів проекту забезпечить надійну роботу водовідвідно-каналізаційної системи Каланчацького комунального унітарного підприємства «Джерело» Каланчацької селищної ради, що дозволить у подальшому дотримуватись вимог санітарно-гігієнічних та рибогосподарських нормативів, та буде сприяти в привабливості регіону для туризму та відпочинку, оскільки м’який південний клімат, живописні ландшафти створюють всі умови для розвитку екологічного туризму та повноцінного здорового організованого відпочинку населення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь