A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

День пам’яті та примирення

Дата: 14.05.2019 09:45
Кількість переглядів: 588

Щоб зрозуміти тих, хто пережив війну, не достатньо читати історію та знати бойові пісні про звитягу. За ними лунає ще безліч голосів: матерів, які чекали своїх синів і дочок; жінок, які проводжали коханих у бій; дітей, які зіткнулися з нечуваною жорстокістю і смертю змалку. Це голоси смутку і вдячності, болю від втрати і надії на повернення. Голоси тих, хто був достатньо мужнім, хто знав, заради чого потрібно йти вперед. Більшість пісень, що їх слухали й співали українці, які воювали у складі радянської армії, спершу були віршами, і лише деякі одразу були покладені на музику.

08 травня Каланчацька громада відзначає День пам’яті та примирення великим святковим концертом, в якому є смуток минулих літ і світле майбуття. Військові пісні та романтичні сподівання. 
Здавалось, хіба ж під час війни до пісень? А їх написано, сотні й сотні.
Друга світова війна є одним із найважчих періодів в історії нашої країни. Українці воювали у складі одразу двох армій: Радянського Союзу і партизанських загонів ОУН-УПА. Ми пам’ятаємо про цей трагічний досвід не лише завдяки історичним документам. Набагато ближчою і зрозумілішою для людини є мова культури: художніх творів, віршів і пісень.
Прислухаючись до голосів, які звертаються до нас із цих пісень, вивчаючи їхню історію, ми вшановуємо пам’ять усіх тих українців, які боролися і перемогли.

Під час концерту до присутніх звернулися селищний голова Володимир Зінчук та голова районної ради – Ігор Замма. Вони зауважили, що ми кожен дорослий та свідомий українець повинен не лише навчати дітей культурної поведінки, а й знайомити з історією, з нашими героями. Українські солдати боронили свою землю під час Другої світової війни. І так само нині наші хлопці захищають країну на сході. 
На концерті були не тільки сумні пісні, а й веселі танцювальні номери, щоб підкреслити: якою б довгою не була війна, ми боремося за життя»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь