A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Друга світова війна — ПЕРЕМОГА життя над смертю

Дата: 14.05.2019 09:47
Кількість переглядів: 717

Війна — це завжди трагедія для обох сторін. Але чи є у ній альтернатива? Так є — це Перемога! Пройшло вже 74 років з того часу коли закінчилась найкривавіша війна в історії людства. Роки йдуть, і єдине, що ми, нащадки, можемо зробити – пам’ятати! Адже пам’ять — це все, що залишилося від тих сміливих бійців, крім кам’яних надгробків і могильних плит. Тільки ми, живі й молоді, здатні зберегти цю пам’ять і пронести крізь століття. Ми повинні передати її нашим нащадкам, щоб ті, у свою чергу, передали своїм. Це буде правильно, це буде справедливо щодо тих, хто одного разу залишив свою сім’ю, своє звичайне життя та відправився на фронт, щоб втратити все. Втратити все, але внести невеликий внесок, допомогти Батьківщині зробити кілька кроків назустріч довгоочікуваній свободі.
9 травня , у кожному куточку нашої України святкують Перемогу. Каланчацький край розповідає цього дня свою історію, історію народу з понівеченою долею та присмаком солі на вустах.
Цього дня жителі громади пройшли урочистою ходою до меморіалу загиблим у Другій світовій війні.
Зі словами привітань виступили голова Каланчацької селищної ради Володимир Зінчук, голова районної державної адміністрації Олег Онуце та дитина війни, депутат районної ради Михайленко Валерій Іванович.
Війна! У неї переможців ніколи не буває: виграти може лише той, хто менше програє, ось і все. Але кожне життя безцінне і вбивство людьми один одного ніколи не може бути виправдане!!! Один філософ сказав: «Смерть мільйонів — це лише статистика, а смерть кожної людини з цього мільйону — трагедія ».
Саме ту тривогу, біль втрати та віри під час мітингу нам передали: солісти Анна Скальська «Отмените войну»,АнастасіяМикитюк «Запалю свічу» та Олександр Крайнов "9 травня"; молодіжний ансамбль «Злагода» - «9 травня» та «Коли припиняться бої»; дует Віктор Дикий та Надія Куюн –«Огонек»; чоловічий ансамбль «Мамине безсоння». З особливим трепетанням серця слухали присутні виступ наймолодших виконавців «Домісольки» з піснею «Прадедушка». Хореографічний колектив Головного будинку культури подарував присутнім танок з жовто-блакитними кульками, які полетіли в небо...
Закінченням мітингу була хвилина мовчання та покладання квітів до меморіалу загиблим воїнам. Козаки Каланчацького куреня частували гостей солдатською кашею.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь