A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Про виконання Програми соціально- економічного та культурного розвитку в галузях «Освіта» та «Фізична культура і спорт» за І півріччя 2019 року

Дата: 22.07.2019 14:45
Кількість переглядів: 643

 ОСВІТА. Каланчацькою селищною радою спільно з керівниками закладів та установ освіти громади проводилась системна робота, спрямована на виконання пріоритетних завдань Програми економічного, соціального і культурного розвитку у галузі «Освіта».          Головною метою було забезпечення конституційних гарантій доступності та рівності прав громадян на отримання якісної освіти; підвищення рівня охоплення дітей дошкільною освітою; оновлення та удосконалення змісту, форм і методів організації освітнього процесу в закладах загальної та позашкільної освіти; сприяння інноваційному розвитку освітнього середовища; збереження та вдосконалення мережі закладів дошкільної та загальної середньої освіти відповідно до потреб територіальної громади; забезпечення належного рівня їх поточного утримання та функціонування; сприяння збереженню здоров’я дітей, забезпечення всіх раціональним, якісним та безпечним харчуванням, впровадження нових технологій з розвитку освіти.

Мережу закладів освіти Каланчацької селищної ради становлять дев’ять закладів загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО), з них три навчально-виховні комплекси; п’ять закладів дошкільної освіти (далі – ЗДО), два заклади позашкільної освіти (далі – ЗПО) та міжшкільний навчально-виробничий комбінат. 

Протягом І півріччя 2019 року всі заклади освіти функціонували у стабільному режимі з дотриманням оптимального температурного режиму під час проходження опалювального періоду.

Існуюча мережа закладів дошкільної освіти відповідає потребам населення. Дошкільною освітою у 27 вікових групах ЗДО та НВК охоплено 543 дитини дошкільного віку. Показник охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1 до 6 (7) років становить 58 % по Каланчацькій ОТГ, що на 4% більше від планового.  Усіма формами дошкільної освіти дітей віком від 1 до 6 (7) років складає – 80 відсотків (на 10% більше від планового).

За різними формами навчання загальну середню освіту у закладах загальної середньої освіти громади здобувало 1811 дітей шкільного віку. У зв’язку із відсутністю нормативної чисельності учнів для відкриття класу на індивідуальній формі навчання навчалося сім учнів ОЗ «Горьківський ЗПЗСО» (3 чол.) та Новопавлівського НВК (4 чол.). Індивідуальне навчання також було організовано для 20 хворих дітей, з них для 19  хворих дітей та для одного учня у післяопераційний період (ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО № 1», Каланчацька № 2 та Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ст., Новопавлівський НВК, ОЗ «Горьківський ЗПЗСО»).

Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти вручено 133 випускникам 11-х класів. На жаль, троє учнів громади не підтвердили за результатами ЗНО-2019 золоту та дві срібні медалі  «За високі досягнення у навчанні».

Свідоцтва про здобуття базової загальної середньої освіти вручено 151 випускнику 9-х класів, з них з відзнакою – два (Кравченко Наталія, учениця ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО № 1» та Піньонжик Тетяна, учениця Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ст.), що становить 1,4 % та одне свідоцтво спеціального зразка для дітей з особливими освітніми потребами.

Для зміцнення та модернізації освітньо-методичної та матеріально-технічної бази закладів освіти протягом І півріччя 2019 року здійснено наступні заходи, а саме:

  • ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО № 1»: кабінет хімії – 610,00 тис. грн., облаштування ресурсної кімнати – 306,921 тис. грн., замінено віконні блоки для ресурсної кімнати на суму 14,9 тис. грн., придбано 4 телевізори та 4 ноутбуки на суму 100,00 тис. грн.; виготовлено ПКД для проведення модернізації внутрішньої системи опалення 436,99 грн, придбано та встановлено прилади дистанційного обліку – 10 764,06 тис. грн. (Каланчацька філія ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО № 1»). Загальна вартість складає –  1043,022 млн. грн.
  • ОЗ «Горьківський ЗПЗСО»: розпочато капітальний ремонт системи опалення (здійснено оплату 30 % вартості - 237,00 тис. грн.), обладнання для кабінету біології та комп’ютерне обладнання (комп’ютер – 1 шт., Wi-fi-роутер – 1 шт., мультимедійна дошка – 1 шт., проектор – 1 шт.,  акустична система – 1 шт., планшети – 16 шт.)  – 608 642,85 тис. грн. Загальна вартість склала – 845 642,85 тис. грн.
  • Новокиївський НВК: придбано альтанку для закладу освіти на суму 50,00 тис. грн.
  • Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ст.: комп’ютерний клас (9 нетбуків, 1 персональний комп’ютер та 1 роутер) – 154,144 тис. грн.
  • Роздольненський НВК: комп’ютерний клас (8 планшетів та 1 персональний комп’ютер) – 139,899 тис. грн.      

Всього за І півріччя 2019 року матеріальну базу закладів освіти покращено на загальну суму  2232,708 тис. грн.

 

 ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

Найважливішим в галузі фізичної культури і спорту є поліпшення потенціалу і здоров’я населення селища на принципах здорового способу життя, підвищення працездатності (продуктивності праці) громадян, збереження і подальше зміцнення спортивних позицій громади на обласній арені.

Для задоволення потреб населення у зміцненні здоров’я, фізичного та духовного розвитку, формування традицій і культури здорового способу життя, поліпшення потенціалу і здоров’я населення громади у населених пунктах Каланчацької ОТГ інструкторами-методистами з фізичної культури та спорту було додатково облаштовано три поля для міні-футболу, два поля для футболу, одне поле для волейболу та один майданчик з тренажерами, до проведення 21 спортивного заходу залучено 950 осіб різних категорій населення об’єднаної територіальної громади (використано на нагородження 3555 грн).

Розпочато капітальний ремонт, заміну частини склоблоків на цегляну кладку із застосуванням енергозберігаючих матеріалів та встановлення енергозберігаючих вікон  у спортивній залі Головного будинку культури Каланчацької селищної ради Херсонської області (загальна вартість проекту склала 395,185 тис. грн., з них станом на 01 липня 2019 року використано 229,668 тис. грн.).

Для збереження і подальшого зміцнення спортивних позицій Каланчацької громади забезпечено участь збірних команд у обласних змаганнях з футзалу серед команд ветеранів 40+ (зайняли II місце) та волейболу, участь у II етапі Всеукраїнської Спартакіади серед збірних команд державних службовців та органів місцевого самоврядування.

Розвиток дитячо-юнацького спорту забезпечується Дитячо-юнацькою спортивною школою, яка створює умови для виховання, фізичного розвитку, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя. На базі Каланчацької ДЮСШ функціонують 16 груп, з таких видів спорту як: футбол, баскетбол, волейбол, пауерліфтинг та карате, загальною кількістю 224 учні-спортсмени.

У І півріччі 2019 року вихованці спортивної школи брали участь у:

Чемпіонаті Херсонської області з футболу серед юнаків 2007-2008 років народження, де здобули ІІІ місце;

Чемпіонаті Херсонської області з футзалу серед юнаків 2002-2003, 2007-2008 років народження;

Чемпіонаті Херсонської області з баскетболу серед юнаків 2002-2003 років народження;

Обласних зональних змаганнях з волейболу серед дівчат 2002-2003 років народження;

Відкритому турнірі Херсонської області з пауерліфтингу пам’яті заслуженого тренера України Плевако О.В. серед юнаків та дорослих, де здобули чотири ІІІ місця.

Відкритій першості ДЮКФП з міні-футболу серед команд юнаків 2011-2012 років народження, де зайняли ІІ місце.

Крім того, протягом І півріччя 2019 року на базі спортивних об’єктів закладів освіти та стадіону «Юність» проведено сім змагань з різних видів спорту у рамках селищного етапу обласної Спартакіади школярів, охоплено 588 осіб. У фінальних змаганнях за програмою обласної Спартакіади забезпечено  участь збірних команд громади у семи видах змагань (витрачено 12 580 грн.). У Дитячій Олімпіаді Херсонщини у 2019 році команда з 25 юних спортсменів громади виборола загальнокомандне І місце серед районів та ОТГ Херсонщини (витрачені кошти 139 384 грн).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь