A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Про виконання Програми соціально- економічного та культурного розвитку в галузі культури за І півріччя 2019 року

Дата: 23.07.2019 10:02
Кількість переглядів: 1071

Протягом I півріччя Головним будинком культури та його філіями проведено майже 100  культурно – мистецьких заходів,різних за формою та тематикою. Розпочався 2019 рік з проведення фольклорного свята «Щедрий вечір, добрий вечір», який відбувся на площу Т.Г.Шевченко, учасниками якого були працівники та колективи художньої самодіяльності Головного будинку культури та його філій. Творчі колективи Головного будинку культури та його філій вітали з різдвяними святами мешканців селища та сіл, з колядками та щедрівками, зі святковим вертепом відвідували двори своїх односельців. 19 січня 2019 року колектив Роздольненського сільського будинку культури та народний фольклорно – етнографічний колектив «Українські вечорниці» Привільського сільського будинку культури були запрошені на святкування Різдва Христового та Водохреща, який відбувся в селі Хорли біля каплиці Почаївської ікони Божої матері.

До Дня Соборності України було проведено літературно – музичні композиції в Роздольненському, Гаврилівському, Новопавлівському сільських будинках культури та в Головному будинку культури. Новокиївський СБК підготував конкурсно - розважальну програму на Тетянин день.

У Головному будинку культури відбулася літературно – музична композиція відзначення 101 річниці бою під Крутами «Вічна слава героям Крут».

Майже у всіх будинках культури проведено конкурсно – розважальні програми, вечори відпочинку До Дня Святого Валентина.

В Гаврилівському будинку культури відбулося театралізоване дійство «Масляна». 15 лютого 2019 року колектив Роздольненського будинку культури спільно з НВК провели театралізоване дійство «До нас масляна прийшла, млинців гору принесла», де відбувся благодійний ярмарок, на якому батьки та діти продавали млинці, каву, чай та інші смаколики.

15 лютого в Головному будинку культури проведено мітинг присвячений  30 річниці виводу військ з Афганістану «Ціна чужої війни».

20 лютого 2019 року в Головному будинку культури, Роздольненському, Гаврилівському та Новопавлівському СБК відбулися заходи до Дня Небесної Сотні, який відзначається згідно Указу Президента України Петра Порошенка від 11.02.2015 № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» на знак поваги до сили духу, стійкості і відваги громадян, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.

                З нагоди відзначення Міжнародного жіночого Дня 8 березня в Головному будинку культури відбулася концертна програма «Весняний калейдоскоп».

У всіх будинках культури пройшли святкові концертні програми з нагоди відзначення Міжнародного жіночого Дня 8 березня

У Роздольненському будинку культури щорічно проводиться відбірковий тур читців творів Т.Г.Шевченко «Кобзареве слово вічне», в ході заходу конкурсанти декламували вірші та виконували твори під музичний супровід, переможець якого бере участь у щорічному обласному конкурсі читців, присвяченого пам’яті Т.Г.Шевченко, який проходить на базі Новокаховського міського палацу культури, м. Нова Каховка. На площі Т.Г. Шевченко проведено мітинг до 205 – річниці з дня народження Т.Г.Шевченко «В своїй хаті своя й правда, сила і воля…».

У Головному будинку культури та у Новокиївському, Привільському, Роздольненському, Гаврилівському сільських будинках культури, селищних будинках культури «Партизан», «Жовтневий» до Дня гумору відбулися  концертно - розважальні  програми та вечори відпочинку.

В Гаврилівському будинку культури було проведено театралізоване дійство до Дня танцю, в якому прийняти участь колективи з Олексанрівського сільського будинку культури.

До дня матері та Дня сім’ї відбулися святкові концерти у Роздольненському, Привільському, Гаврилівському, Новокиївському, Новопавлівському сільських будинках культури та селищному будинку культури «Жовтневий».

В Головному будинку культури було проведено мітинг реквієм до дня аварії на Чорнобильський АЄС «Чорнобиль – немає минулого часу».

08 травня відбулася концертна програма до Дня Пам’яті та примирення «Великій перемозі присвячується» в Головному будинку культури.  Мітинги – реквієми, святкові концерти  та тематичні вечори пройшли у всіх будинках культури присвячені 74 – річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Літературно - музична композиція до Дня Європи відбулася на площі Т.Г.Шеченко.

До Міжнародного Дня захисту дітей було проведено різноманітні розважальні програми як у Головному будинку культури, так і у його філіях. Художній керівник Олександрівського СБК уже декілька років поспіль проводить розважально – костюмований захід «Міні – міс, міні – містер Олександрівка », де жодного з учасників не оминула перемога, кожен із них був переможець у різних номінаціях.

До Дня Конституції було проведено літературно – музичні композиції, святкові програми у кожному будинку культури.

До Дня батька відбулися літературно – музичні композиції та вечори відпочинку у Новопавлівському та Гаврилівському будинках культури.

До Дня молоді було організовано молодіжні вечори, розважальні програми, а після святкові дискотеки у Головному будинку культури та його філіях.

Творчі колективи Головного будинку культури та його філій взяли участь у наступних заходах:

12 січня народний фольклорно – етнографічний колектив «Українські вечорниці» Привільського сільського будинку культури в обласному театралізованому святі за народними традиціями «Щедрий вечір, добрий вечір», який відбувся у м. Херсон на площі Свободи (ККЗ «Україна»);

16 березня танцювальний колектив Головного будинку культури «Dance style» у XV ювілейному регіональному фестивалі «Світ талантів – Південна Україна», м. Херсон, Палац молоді та студентів;

30 березня танцювальний колектив Головного будинку культури «Dance style» у Всеукраїнському фестивалю – конкурсі «NK Dance Fest» у Новокаховському Палаці культури, м. Нова Каховка;

06 квітня танцювальний колектив Головного будинку культури «Dance style» у Всеукраїнському фестивалі – конкурсі хореографічного мистецтва «Elitdance Fest- 2019», який відбувся у Херсонському державному університеті, м. Херсон;

25 квітня дует Головного будинку культури у Великодній культурно – мистецькій акції «Писанковий сад» та прикрасили дерево виробами декоративно – ужиткового мистецтва великоднею тематикою, яка проходила на базі етно – культурного комплексу «Херсонська світлиця» м. Херсон;

З 03 по 05 травня хореографічний колектив «Світанок», «Дивоцвіт», вокальний гурт «Гламур», вокальний колектив «Мереживо» Гаврилівського сільського будинку культури у VIII Міжнародному фестивалі хореографічних і вокально – хореографічних колективів «Samocvity» у м. Львів;

25-26 травня вокальний гурт «Гламур» та вокальний колектив «Мереживо» у обласному фольк - фесті  «Перлина степу», який відбувся в історико – розважальному комплексі «Зелені хутори Таврії»

24 червня хореографічний колектив «Світанок» та вокальний народний гурт «Гламур», а також читці Гаврилівського сільського будинку культури взяли участь у десятому  Міжнародному фестивалі конкурсі «Україна єднає світ» ,  який відбувся в м. Скадовськ.,

29 червня танцювальний колектив «Смайлики» Олександрівського сільського будинку культури у фестивалі «Чорноморський зорепад» м. Скадовськ.

 

За I півріччя придбано:

для Другобабенківського СБК – філії скло віконне 530 грн, електричний лічильник 600 грн;

для Новопавлівського СБК – філії принтер 1298 грн, лазер, гірлянда 1250 грн;

для СБК «Жовтневий» - філія прожектори, лампи 622,00 грн;

для Гаврилівського СБК – філії тепловентилятор 1830 грн

для Головного будинку культури – ноутбук 5500 грн, ноутбук 8600 грн, бойлер 2500 грн, пожежний щит 1300 грн;

канцелярські товари, господарські товари та інше.

В I півріччі використано кошти, які виділені на «Окремі заходи по реалізації державних (Регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку» в сумі 12500 грн, в тому числі для проведення розважальної програми до Дня Святого Валентина, мітинг до 30-річниці виводу військ з Афганістану, концертної програми до Міжнародного жіночого дня 8 березня, концертно - розважальні програми до Дня сміху 1 квітня, концертних програм до Дня пам’яті та примирення, мітинг – реквієм до 74 – річниці Перемоги у Другій світовій війні, концертної програми до Дня матері, концертно розважальної програми до Міжнародного Дня захисту дітей та святкового концерту до Дня Конституції та Дня молоді.

 

 

 

Звіт роботи Каланчацької ЦБС за півріччя 2019 року.

Впродовж І півріччя 2019 року Каланчацькою ЦБС було організовано та проведено роботу згідно річного плану.

Обласні та Всеукраїнські конкурси, акції, фестивалі

1.            Обласний бібліомарафон «Мова єднання», ХОЮБ  ім. Б.Лавриньова            

13.02.2019

2.            Всеукраїнське  анкетування «Професійні якості бібліотекарів з різним стажем роботи;       ХОЮБ  ім. Б.Лавриньова 

01.04.2019

3.            Обласне анкетування:

 «Сучасна бібліотека в інтернет-просторі»     ХОЮБ  ім. Б.Лавриньова

4.            Форум молодих бібліотекарів Херсонщини “Лідери змін”;   ХОНУБ ім.О.Гончара, УБА. Директор отримала посвідчення про навчання в ХРНЦ та сертифікати «Майстерність керівника», «Унікальний фахівець» та «Харизматичний лідер», а бібліотекар Жут Тетяна Василівна - Сертифікат «Надія бібліотеки».

5.            Регіональний проект «Бібліотека – освітній простір»:             ХОНУБ ім.О.Гончара   

22.04.2019

6.            Тиждень молодіжної книги,    ХОЮБ  ім. Б.Лавриньова 23.04.2019

7.            Обласна Акція «Ми – українці»,            ХОЮБ  ім. Б.Лавриньова           

8.            Всеукраїнський конкурс «Успішні бібліотечні програми для молоді»             ХОЮБ  ім. Б.Лавриньова               

9.            Обласна акція на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай»         ХОДБ  м.. Дніпрової Чайки               

03.06.2019

10.          Обласна національно-патріотична акція «Ми – українці»      ХОЮБ  ім.Б.Лавриньова

Також центральною бібліотекою проведено індивідуальні заняття з бібліотечними працівниками філій, які нещодавно призначені та не мають фахової освіти. Теми занять: «Ведення основної документації», «Оформлення наочності в бібліотеках».

Стосовно Виборів 2019 в Україні були дані методичні поради на тему: «Роль бібліотекарів філій у виборчій компанії».

 були здійснені виїзди в бібліотеки-філії з метою перевірки роботи та надання практичної допомоги на місцях.

З метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників громади були проведені, на базі центральної бібліотеки, семінари на теми:

«Ключові аспекти роботи бібліотек з користувачами крізь призму сьогодення»,

«Традиційні та інноваційні послуги сучасної бібліотеки в обслуговуванні читачів різних вікових категорій».

Проводилися засідання бібліотечних клубів за інтересами та масові заходи згідно плану роботи на 2019 рік.

 

Робота дитячої бібліотеки за І півріччя 2019 року.

 

Найбільш цікаві заходи та досягнення:

-              Колектив Каланчацької  бібліотеки для дітей  приймав участь в обласній акції на кращий  сценарій заходу з правовиховної  роботи «Правові орієнтири»   -  працівники дитячої бібліотеки Красновид С.О. та Гончарова В.В. нагороджені Дипломом від  Управління культури Херсонської держадміністрації та від Начальника територіального управління юстиції  за перемогу в V обласному конкурсі у номінації «Інноваційний підхід» та підбіркою дитячої  літератури .

- Бібліотека приймала участь в обласному етапі  Всеукраїнського конкурсу есе «Діти єднають Україну», присвяченого 100-літтю Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, яке відзначалося  цьогоріч. 

  Переможцями обласного етапу конкурсу  :

 у віковій групі 10-14 років  визначено :

І місце – Сорокін Іван, 13 років, читач Каланчацької  дитячої бібліотеки  Каланчацької ОТГ.

-              Наші активні учасниці гуртка «Юні фантазери» Яворська  Катерина та  Яворська Поліна  представили свої  роботи «Казковий всесвіт» та «Космічний птах» на Міжнародному конкурсі  творчих робіт «Кольори  Всесвіту» в номінації: космос у казках, міфах та легендах

-              У березні  2019 року на Херсонщині завершився V обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» . У  підсумку фестивалю в номінації «художники»  відзначено дипломом   та збірками творів Л.Костенко читачку  Каланчацької бібліотеки для дітей  – Яворську Катерину та Сорокіна Івана за вірш «Від строчок Ваших віють пахощі бузку…» 

- Бібліотека проводила  велику роботу  на підтримку дитячого читання  серед волонтерських бригад «Мрій! Читай! Досягай!»

- Дитяча бібліотека спільно з Каланчацьким районним  центром зайнятості та учнями Каланчацької ЗОШ №2 на протязі  2 років  приймала участь в Міжрегіональному проекті  з профорієнтації учнівської молоді  «Туристичний ПрофіКемп» . В 

проекті  за яким працювало 11 районів Херсонської області та  Львівська, Закарпатська, Рівненська області,  в  тому числі і наш Каланчацький район. 

- В  Каланчацькій   бібліотеці  для дітей пройшов ІІ етап конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019», де зібралися 12 ерудованих, кмітливих,  спритних  та інтелектуальних  дітей  .    За рішенням журі переможцем ІІ етапу конкурсу  визнано: Севрюк Яну, ученицю Олександрівської ЗОШ  I- III ст..

- Проведено великий цікавий вечір відпочинку  «Online» бабусі». Де розмова була не просто про бабусь, а про сучасних бабусь які знають не тільки літературу, а й комп’ютер.

- Цікаво, незвично, на передодні Президентських виборів  проведено засідання Клубу за інтересами  «Вибори Президента "Клубу цікавих зустрічей"  на якому обрано Президентом Клубу – Березу Ганну. 

- Засідання Клубу цікавих зустрічей  «Хрестиком узори, гладдю кольори…» ,  на який було запрошено  майстриню вишивки , бібліотекаря Каланчацької ЦБС Шаваровську Ларису Миколаївну.

 

Оплата праці, нарахування на оплату праці, предмети, матеріали, обладнання, інвентар, оплата водопостачання, електроенергії, природного газу, інших енергоносіїв, послуг, видатки на відрядження, придбання обладнання і предметів довгострокового користування та інші поточні видатки для Каланчацької ЦБС 870753грн, де зар.плата – 635062грн.; нар.на зар. плату – 159517грн; енергоносії – 76173грн.

 

Краєзнавчий музей Каланчацької селищної ради

 

Перше півріччя 2019 року для Краєзнавчого музею Каланчацької селищної ради виявилось дуже ефективним у плані масово-просвітницької роботи. За перше півріччя музейні експозиції відвідали 1023 людини.  Це майже на 17 відсотків більше ніж торік. Такий результат було досягнуто завдяки виїзній роботі: майже половина з цієї чисельності відвідали виїзні виставки присвячені Дню Перемоги та Дню захисту дітей. Звично вже популярністю користується музейна акція «Канікули в музеї», яку відвідали майже 200 дітей.

У червні тривала виставка картин місцевої художниці Інни Красновської - Кафтан. Треба зазначити, що роботи цієї художниці в особливому стилі «цвітиця» викликають цікавість і інтерес не лише у місцевих жителів, але й отримують високі оцінки від професійних критиків та цінителів народної творчості. Виставку вже відвідали більше 230 чоловік.

Крім того проводиться активна робота в засобах масової інформації. У першому півріччі відбулося 9 публікацій у газеті «Слава Праці», 1 публікація у Інтернет - виданні «Херсонці» та один виступ на українському радіо «Культура».

Продовжується пошукова та дослідницька робота. Завдяки співпраці з пошуковцями Костянтином Голубіновим та Олександром Аколічним музей поповнився новими і надзвичайно цінними експонатами. При розчищення річки у місці колишнього острова, були знайдені скіфський залізний наконечник від стріли приблизно 4 століття до  н.е., уламок скіфського шолому (частина, що покривала перенісся), маленька фібула, монети Російської імперії 18-19 століття, солдатські ґудзики того ж періоду, гільзи від гвинтівок. Крім того до експозиції музею включені дві ікони середини 19 століття, які передав мешканець Каланчака Микола Степанович Куюн, та два стільці 30-х років минулого століття, які передала Лідія Погорецька. Експозиції музею поповнені побутовими речами мешканців нашого селища, якими вони користувалися у минулому столітті. Це фотозбільшувач, радіола з платівками, рахівниця, друкарська машинка, радіоприймач, DVD-плейєр, настінний годинник, два електричні самовари, механічна бритва, шкіряний портфель, плюшевий ведмедик 1967 року та пластмасовий буратіно 70-х років минулого століття. Усі ці гаджети минулого дуже цікаві дітям, адже вони навіть не розуміють їхнього призначення без екскурсовода.

Із загального фонду бюджету на утримання музею в І півріччі 2019 року використали 105,7 тис. грн. таким чином: на заробітну плату 79,1 тис.грн, нарахування на зарплату – 21,4 тис. грн.; на матеріали – 2,3 тис грн. У тому числі на виготовлення переносних стендів для виїзної роботи витрачено 1,0 тис.грн.; На канцелярські товари -1,3тис.грн.; а на різноманітний дрібний інвентар  – 200 грн. Із загального фонду на оплату електроенергії 4,4 тис.грн. 

За перше півріччя на спец рахунок надійшло надійшло 24,4 тис.грн. Видатки по спец рахунку склали 9,0 тис.грн. із них на відрядження -0,9 тис.грн., на оплату електроенергії 5 тис.грн. на оплату послуг зв’язку та інтернету 0,3 тис.грн, 2,7 – на встановлення кондиціонеру у залі музею.

Каланчацька дитяча музична школа

Каланчацька дитяча музична школа продовж 2018/19 навчального року працювала згідно навчального плану. План роботи закладу включає в себе не лише навчання, а й всі аспекти роботи дитячої музичної школи.

Методична робота.

Підготовлено методичну розробку викладача музично-теоретичних дисциплін Каланчацької школи естетичного виховання Годіної В.С. на тему: «Робота над розвитком відчуття ритму на уроках сольфеджіо у молодших класах як передумова написання музичного диктанту», яку було розповсюджено для роботи в мистецьких закладах області.

Лекційно-концертна робота.

 Протягом 2018/19 навчального року у лекційно-концертній роботі брали участь солісти-виконавці учні та викладачі, дитячі та викладацькі колективи.

Всього підготували і  провели – 38 заходів.

Заходи проводились для дошкільнят, учнів ОЗ «КЗПЗСО №1» та його філії, ЗОШ №2, Олександрівської ЗОШ, батьків  учнів школи, жителів ОТГ, воїнів АТО.

Організація лекційно-концертних заходів проводилась при  творчій  співпраці з  викладачами ЗОШ, працівниками бібліотеки, будинків культури та дошкільних закладів.

Проведені наступні заходи:

- 1.10.2018. Концерт до Міжнародного дня Музики (Каланчак);

-1.10.2018 Лекція-концерт до Дня музики (с.Олександрівка);

- 5.10.2018. Концерт учнів ШЕВ для викладачів;

- 11.10.2018. Концерт для вихованців д/с «Казка»;

- 22.10.2018. Концерт для вихованців д/с « Сонечко»;

- 25.10.2018. Свято Урожаю;

- 27.10.2018. Посвячення у Юні музиканти;

- 24.11., 27.10., 28.11., 29.11., 8.12. – Батьківські збори з концертами класів;

- 27.11.2018. Концерт для ОЗ « Каланчацький ЗПЗСО №1»;

- 28.11.2018. Лекція – концерт « Музика XX  ст.»;

- 29.11.2018. Концерт для філії ОЗ «КЗПЗСО №1»;

- 4.12.2018.  Концерт до Дня Збройних Сил;
-17.12.2019  Концерт для д/с «Берізка»;
- 19.12.2018. Свято до Дня святого Миколая;

- 21.12.2018. Звітний концерт дитячих колективів;

- 22.12.2018 Концерт для батьків та жителів с.Олександрівка;

- 22.12.2018 Концерт для викладачів та учнів Олександрівської ЗОШ;

- 11.01.2019. Творча зустріч з колишніми випускниками школи ;

- 15.01.2019. Різдвяне свято «Від хати до хати йдемо колядувати»;

- 21.02-23.02., 25.02.2019 - відкриті академічні концерти для батьків;

- 6.03.2019.Концерт до Міжнародного жіночого дня « Весняна гармонія»;

- 7.03.2019 Концерт до Міжнародного жіночого дня 8 Березня (філія);

- 9.03.2019. Свято Масляної – «Це Масляна йде – млинці й мед несе»;

- 21.03.2019. Лекція-концерт  «Неосяжний світ музики Л. Ревуцького»;

- 17.05.2019. Звітний концерт школи;

- 23.05.2019.Концерт для філії ОЗ «КЗПЗСО №1»;

- 27.05.2019.  Концерт для учнів школи ЗОШ №2;

- 28.05.2019. Концерт для д/с « Казка», « Сонечко»;

- 28.05.2019  Концерт для учнів ОЗ «КЗПЗСО№1»;

-28.05.2019 Концерт для батьків с.Олександрівка;

- 29.05.2019. Урочисте свято присвячене закінченню навчального року та випуску учнів.

За планом  роботи «Музичного факультету» (відповідальні Волинець С.В. та Микитюк А.В.) викладачами були підготовлені і проведені лекції-концерти для  учнів ШЕВ  на теми:

«Музика пробуджує добро»;

-   «Музика ХХ ст.»;

-   «Неосяжний світ музики у творчості Л.М.Ревуцького»;

-   «Естрадно-джазова музика».

За планом роботи «Дитячої філармонії» проведені:

- концерти для учнів ЗОШ та дошкільнят - 8

- концерти для батьків та прихильників музичного мистецтва – 18

Учні і викладачі школи взяли участь у 21 заходах, присвячених  Дню вчителя, ювілею ансамблю «Степовичка», Дню захисника Вітчизни, Дню самоврядування, святкуванню Нового року в школах, Дню Небесної сотні, Міжнародному жіночому Дню, Дню пам’яті та примирення,  Дню Перемоги, Дню медичної сестри, Дню захисту дітей, конкурсі «Міні міс Олександрівка», Дню Конституції та інших.

В лекційно-концертній роботі брали участь учні та викладачі, інструментальні та вокальні ансамблі різні за складом.  Всі заходи проходили на високому професійному рівні.

Інформація про проведені заходи колективу Каланчацької ШЕВ висвітлювалась на сторінках районної газети «Слава праці»,  сайтах ОНМЦКіМ, селищної ради, в інтернет ресурсах.    

5 викладачів, за клопотанням дирекції школи, нагороджено Грамотами голови селищної ради за сумлінну працю, високу професійну майстерність.

Від дирекції школи за плідну і ефективну працю нагороджено   Грамотою 1 викладача.

При підведенні підсумків навчального процесу за високий рівень навчання та активну участь у культурно-просвітницькій роботі Каланчацької ОТГ 2 учні отримали Грамоти від селищного голови та 63 учні Грамоти від дирекції школи.За професійну підготовку учнів та дитячих колективів до конкурсів та фестивалів-конкурсів викладачі школи отримали 3 Грамоти, 5 Дипломів, 46 Подяк, від організаторів окремих конкурсів.

1 Сертифікат Міжнародної науково-практичної конференції (м.Миколаїв).

Позашкільна, виховна робота, робота з батьками.

Протягом навчального року більшість викладачів брали участь у позашкільних заходах:

надавали практичну і методичну роботу викладачам ОЗ «Горьківський ЗПЗСО», Роздольненському НВК, ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО №1» та його філії, Олександрівській ЗОШ;

дирекція школи брала участь у засіданнях сесій Каланчацької селищної ради.

Викладач Кушніренко Любов Миколаївна –  член журі Міжнародного конкурсу «Україна єднає світ», Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Art Tavria Fest».

Для подальшого розвитку інтересів і нахилів учнів, з метою покращення результатів навчального процесу та умов для навчання, дирекція та викладачі школи проводили виховну роботу з учнями школи, тісно співпрацюючи з батьками. Проводились бесіди про важливість музичної освіти у розвитку дитини, про взаємозв’язок музики з іншими предметами. Згідно  плану роботи школи проводились батьківські збори з концертами учнів та  різноманітні  концертно-просвітницькі заходи.В організації святкових заходів, поїздок учнів на конкурси та концерти батьки брали активну участь. Тісна співпраця з батьками дала можливість вирішувати питання у покращенні матеріально-технічної бази школи (придбали книжкову полицю, дитячі костюми для дитячих колективів).

Активних батьків дирекція школи нагородила Подяками.

Фінансування закладу

1  Протягом навчального року проводився поточний ремонт класів, актового залу.

2  Протягом навчального року:

На 2018/19 навчальний рік було виділено на перевезення учнів на конкурси – 28300,00 грн.

За надану фінансову допомогу спонсорів :

Придбали костюми для хорових колективів на суму – 5500 грн .

Придбали костюми для бандуристів – 1156 грн.

Ремені для баянів – 1000 грн.

Півкомплекти струн для бандури – 516 грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь