A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

В єдності наша сила, З Днем захисника України!

Дата: 14.10.2019 14:08
Кількість переглядів: 644

Чи є у світі ще народ, який би був таким волелюбним, як український, який би так палко прагнув свободи і який би впродовж майже всього свого історичного шляху був або уярмлений «доброзичливими» сусідами, або пригноблений суспільним ладом своєї ж країни, що був спрямований проти простого люду!? Чи є у світі ще народ, історія якого була б так закривавлена, як наша, у боротьбі за право на свободу, життя, людську гідність!?..
Важкі часи пережив наш народ, гула Україна у війнах і повстаннях. З палаючими очима, зціпивши зуби боролися українці за краще життя. А скільки було таких, що віддали своє життя у боротьбі за щастя рідного народу, а їхні імена залишилися незнаними, невідомими нащадкам! Ми з особливою повагою й пошаною вдивляємося в образи тих героїв, які хоробро боролися й віддавали життя за її волю й суверенність. Їх чимало було в історії нашої країни, імена цих відважних синів рідної землі золотом уписані в її пам’яті.
14 жовтня в нашій історії – це насамперед християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку українські воїни з давніх часів мали за свою покровительку. Ця дата символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі збройних сил СРСР та партизанських формувань захищали Батьківщину від фашистів, воїнів Української повстанської армії та нинішніх захисників України.
Цього року Каланчацька громада відзначила святковий день низкою заходів. Розпочалось святкування великим концертом, що відбувся в великій залі головного будинку культури. Зі словами вітань до присутніх звернулись перший заступник селищного голови Андрій Лабушний та голова районної ради Ігор Замма.
Під час заходу аматори нашої громади дарували свої виступи для її захисників та всіх присутніх у залі. Зазвучав гімн, споглядаючи на реакцію присутніх я замислилась… ще ніколи ми так не пишалися нашою національною символікою, своїм українським громадянством. Зараз ми як ніколи розуміємо - немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній українській землі. Тож наше завдання – множити силу і могутність нашої Батьківщини і робити все можливе для збереження її цілісності, суверенності, недоторканості та подальшого соціально-економічного розвитку. Виконуючи свою роботу сумлінно, кожний може внести свій внесок у благородну справу зміцнення добробуту і стабільності України.
Зі святом усіх нас!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь