A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Іди своєю дорогою, і нехай люди говорять, що завгодно.( Данте Аліг'єрі)

Дата: 27.10.2019 14:13
Кількість переглядів: 722

Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Кожен відчуває, що йому легше "дається" і, отже, чому зможе присвятити життя. І тут найважливіше — не схибити. Вибрати в 15-16 чи то 17 років складно, адже так багато ще попереду незвіданого та цікавого. Допомогти усвідомити нашим школярам, ким саме вони хочуть себе бачити через декілька років вирішили працівники відділу освіти молоді та спорту виконкому Каланчацької селищної ради та Каланчацької районної філії Херсонського обласного центру зайнятості населення.
25 жовтня в великій залі Головного будинку культури відбувся профорієнтаційний захід для школярів.
Представники різних професій розповідали учням про складні та позитивні сторони їх роботу, час від часу трохи заглиблюючись в минуле , пригадуючи ким мріяли стати і що саме спонукало їх до такого вибору.
Розповідали колись про свій вибір і перший заступник селищного голови Андрій Лабушний, начальник відділу освіти молоді та спорту Олена Ситнікова та начальник Каланчацької районної філії Херсонського обласного центру зайнятості населення Олександр Кравченко.
Також завітали й представники навчальних закладів, таких як:
-ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості»;
- Херсонський кооперативний економіко-правовий коледж;
- Бериславський медичний коледж;
- ДНЗ «Вище професійне училище №2 м. Херсон»;
- ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівельний ліцей»;
- ДПТНЗ «Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії»;
- Чаплинський професійний аграрний ліцей;
- Херсонський національний технічний університет;
- Херсонський державний аграрний університет;
- Херсонський професійний ліцей харчової промисловості.
Кожен з представників радо розповідав та презентував свій навчальний заклад. Деякі йшли навіть на креатив, під час виступів залучали своїх студентів до творчості, тим самим спонукаючи молодь звернути увагу саме на них.
З додатковою інформацією модна було ознайомитись в холі, адже та розміщувались брошури та плакати, а також можна було поспілкуватись з викладачами.
Напевне сьогодні учні як ніколи відчули - на носі доросле життя. І треба замислиться над тим, якою справою хотіли би зайнятися. Дужу хочеться щоб вибір віддавався не тій спеціальності на яку найбільший попит у даний період часу, а ту до якої лежить душа. Адже роблячи свій вибір, любі діти, пам’ятати одне 5 років пролетять швидко і прийде час йти на роботу і вона, робота, повинна приносити радість і задоволення. Саме тоді ви впевнено скажете: «я вибрав правильно!»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь