A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Хвала рукам, що пахнуть хлібом

Дата: 16.11.2019 14:21
Кількість переглядів: 1955

Осінь чудова пора року, вона підсумовує кропітку працю аграріїв та завершує хліборобський рік, сповнений хвилюваннями та турботами про врожай.
Ось і цього року наші хлібороби довели, що ніякі примхи природи не зашкодять дбати про землю. Гарний урожай зібрано, з най­меншими втратами, завдяки сумлінній праці комбайнерів, механізаторів, водіїв, всіх, хто, працюючи від зорі до зорі, повною мірою усвідомлює своє головне призначення – бути господарем на своїй землі.
Отож з нагоди святкування Дня працівників сільського господарства у малій залі Головного будинку культури відбувся концерт
З вітальним словом до присутніх звернулися селищний голова Володимир Зінчук. Очільник громади висловивши вдячність аграріям за високі врожаї зернових культур, за їх нелегкий повсякденний труд, побажав міцного здоров’я, щастя, успіхів, рясних сходів та щедрих ужинків.
За статистичними даними всього в районі вирощувалося більше 25 тисяч гектарів зернових, більше 10 тисяч технічних культур, 1200 га овочів, біля 600 га. картоплі та баштанних культур та близько 3 тисяч га. кормових культур. У нас працює 11 підприємств, 73 фермерських господарств та майже 5 тисяч га. обробляється одноосібно. Хлібороби району з площі 24450 га зібрали 91935 тонн зернових культур, урожайність склала 37,6 цнтга. (оз.пшениці 35,1 цнтга., оз.ячменю 39,1 цнтга, яр.ячменю 25,8 цнтга.).


Хочеться додати, що найвищу урожайність ранніх зернових отримано в ТОВ «Таврида Плюс» - 42,5 цнтга, ПП «Органік сістемс» - 52,3 цнтга, Серед фермерських господарств району фг «Агроспектр» (голова Кручина С.Г.). Технічні культури вирощувалися на площі 10022 га., соняшник зібрали із середньою урожайністю по району майже 15 цнтга, озимий ріпак по 12 цнтга.
Також вже завершено збирання рису, це ще одна культура, на якій спеціалізується наш район. Рису в поточному році зібрано 2904 га при середній урожайності 60 цнтга. Проведено посів озимих культур під урожай 2020 року, всього в районі планувалося посіяти 15 тисяч га., озимих зернових, в тому числі 10,4 тисяч га. озимої пшениці та 4,5 тисяч га. озимого ячменю. Станом на 13 листопада посіяно 11300 га. озимих зернових: в тому числі 8500 га озимої пшениці (планувалося 10,4 тисяч га), 2800 га озимого ячменю (планувалося 4,5 тисяч га.), крім того посіяно 1500 га озимого ріпаку.
З великою вдячністю ми звертаємо до аграріїв, адже земля, яку використовують наші господарства – доглянута: застосовуються новітні технології обробітку та вирощування, дотримуються сівозміни та висіваються елітні сорти насіння. Підприємства також багато коштів виділяють на соціальну сферу сіл, де орендують землю, зокрема на школи, дитячі садки, будинки культури, допомагають пенсіонерам, інвалідам і таке інше.
На святі щирі слова подяки висловили керівникам колективних та фермерських господарств за хороші показники - ТОВ «Таврида Плюс» - Бурі Катерині Володимирівні, ПП «Органік Сістемс» - Вірченко Віталію Валерійовичу. Особлива подяка за співпрацю голові асоціації фермерів району Кручині Сергію Григоровичу.
Подяками селищного голови за наполегливу працю, вірність обраній справі та благодійну діяльність, вагомий внесок у соціально-екогомічний розвиток села та з нагоди Дня сільського господарства нагороджено:
• ТОВ «Агрофірма Роздольне» (директор Полков Віктор Сергійович);
• фермерське господарство «Колосок» (голова – Дудченко Юрій Валентинович);
• фермерське господарство «Злагода» (голова – Якушенко Олексій Олександрович);
• фермерське господарство «Агроспектр» (голова – Кручина Сергій Григорович).

Свято було підготовлене з любов’ю до рідної землі, чудові українські пісні дарували жіночий ансамблю «Южаночка», вокальний ансамбль «Лілея» ,чоловічий вокальний ансамбль Партизанського селищного будинку культури, ансамблю народної пісні «Берегиня», ансамбль духових інструментів, вокальний гурт «Злагода», сімейний дует Світлана та Геннадій Гришко, дует Олена Поліщук та Анастасія Микитюк, солісти Анастасія Микитюк та Олександр Крайнов.
Шановні аграрії! Низький уклін всім вам за хліб, який є символом достатку і благополуччя народу та країни в цілому, за самовіддану працю, вірність обраній справі і вміння щиро любити рідну землю. Саме ви справжні господарі землі. Вірю, що завдяки вашій праці і любові Україна вистоїть і розквітне.
Давайте із надією дивитися в майбутнє! Буде у нас хліб – буде і пісня. А буде село – буде й Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь