КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Україна - країна нескорених

Дата: 21.11.2019 14:22
Кількість переглядів: 1785

В підвалині української державності – і століття боротьби наших предків, і символізована насамперед в іменах Шевченка і Франка титанічна робота великих просвітителів народного духу, а також сама незламна і нескорена душа українського народу.
В історію нашої країни увійшла ще одна подія, яка змінила державу, народ, наше життя. Україна стала територією Гідності і Свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року - Революція Гідності
Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Коли вислів «Душу й тіло ми положим за нашу свободу», став не просто для сучасної історії української нації словами гімну, це стало станом душі.
Сьогодні, 21 листопада 2019 року у Головному будинку культуру відбувся захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. До присутніх звернулись перший заступник селищного голови Андрій Лабушний та голова районної ради Ігор Замма.
Розпочався захід відеорядом під назвою «Мені болить моя країна» під час якого присутні згадали, як саме молода та мирна країна водночас спалахнула від вогню. Саме 21 листопада, шість років тому, на Майдані з’явилися перші намети, що дали початок великій та переможній боротьбі свідомого українства проти тогочасного режиму. Мільйони вийшли на вулиці з гаслом «Україна – це Європа». Ми вистояли, але яку ціну довелося заплатити - тисячі відданих життів. Серед яких і наші з вами земляки, Олександр Береза, Володимир Серебринський, Юрій Іржик.
Сьогодні, звучала лише дві пісні, але так щиро, так любляче, з такою надією, що хочеться подякувати молодіжному ансамблю «Злагода» за пісні «Герої не вмирають» та «Вранішня молитва»
На завершення вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто у ті криваві дні в ім’я народу, в ім’я нації здійснив громадянський подвиг, хто втрачаючи життя, відлетів у вирій…

Дорогі односельці!
Від щирого серця бажаю усім нам добра, злагоди і непохитної віри, що ми зуміємо зробити все, як єдиний великий народ, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всіх українців, в ім’я щасливого майбутнього нашого підростаючого покоління. Миру всім нам! Слава Україні! Шана героям!

Світлина від Макортет Дар'і.

Світлина від Макортет Дар'і.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь