A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Щедрий вечір, добрий вечір

Дата: 14.01.2020 15:31
Кількість переглядів: 602

Мов добре складена пісня, життя нашого народу підпорядковувалося власному ритму – години праці змінювалися годинами відпочинку, пости змінювалися святами, йшли своєю чергою пори року. Переплетення залишків язичницьких вірувань змішувалося з християнською традицією, поряд жили й казка, і міфи, і віра, і звичайна побутова мудрість, яка неодмінно приходить, якщо твоє життя туго сплетене з природою навколо.
Йдучи в ногу з часом, ми досі змінюємо наші буденні дні та намагаємось принести трішки казкового настрою, особливо це вдається взимку, адже зимові свята – це завжди щось надзвичайне і гарне! Ще з дитинства ми знаємо, як в такі дні поєднуються разом відчуття свята, родинного затишку, запах ялинки, пухнастий сніг, посмішка кожної людини. Ми дивимось на все те, що встигли зробити й знову мріємо! Мріємо із щирими надіями й сподіваннями на краще!
Старий новий рік або, як його ще називають, Щедрий вечір із Василем та Маланкою нагадує нам силу народних традицій, бо саме цього дня немає місця земним клопотам і турботам, а приходить земне магічне свято. Кажуть, що цієї ночі відкриті небеса – і можна про все просити Бога, а наші колядки й щедрівки — це своєрідні магічні замовляння, виконуючи які, люди вітають один одного, зичать радості й щастя, засівають зерном добра.
Ми ж, українці, шануємо традиції предків й віримо в магію цього свята, тому 14 січня, на площі Т.Г.Шевченка традиційно зібрались колективи нашої Каланчацької громади.
Найкращими колядками нас вітали аматори Олександрівського, Привільського, Другобабенківського, Жовтневого, Партизанського СБК філії Головного будинку культури, молодіжний гурт «Злагода» ГБК та Парафіяни Св.Михайлівського храму, які просили у небес всього найкращого, щастя, любові й достатку один одному та доброї долі для нашої України. І не дивно, що свято несе в собі трішки магії, принаймні так хочеться в це вірити, адже попередні зимові свята пройшли в теплих природних умовах, а сьогодні ранок видався засніжений та по справжньому зимовий. Мерзли щічки та ручки, а присутні, на заході, мешканці селища нагадували мені сотні зігрітих будиночків.
Під час заходу всі охочі мали можливість поласувати смачною кутею та глінтвейном, ну і звичайно за традицією свята «полиняти» на гроші, під час вмілих щедрівок від гостей з села Олександрівка.
Дякуємо всім гостям, що завітали до нашого селища. Приємно, що не дивлячись на деяку географічну відстань між нами, ви знайшли час і приїхали.
Дякує організаторам та аматорам заходу, за чудовий Старий Новий Рік!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь