КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Понад 20 років…

Дата: 24.07.2020 09:11
Кількість переглядів: 497

Це багато чи мало? З погляду вічності – мить, з філософського погляду – ціле життя. Саме таке довге, насичене і творче життя проживає, заснована у минулому столітті «Світлиця», яка кожного разу зігріває серця усіх живим теплом позитивних емоцій, нових вражень, душевністю неординарних зустрічей, якій долею було призначено велике творче плавання.

Людина, яка не з чуток знає, як це створити місце, яке стане осередком відпочинку для людей різного покоління, де можна знайти підтримку, прихисток та  допомогу – це Лідія Кишиневська.

Лідія Романівна, справжній кладень знань та вмінь. Ще у 1995 році вона відгукнулась на пропозицію голови районної ветеранської організації Соценка Г.А. і очолила організацію «Милосердя». З 1996 року  - голова волонтерського руху у районі. Об’єднала навколо себе однодумців з числа дорослих, так і дітей, залучивши понад 90 чоловік. Чим займались? Якщо дуже просто то зігрівали душу і тіло тих, хто потребував допомоги. У 1996 році створила самодіяльний співочий ансамбль «Тещі й свекрухи». П’ять років по владним кабінетам  довелося вибивати приміщення під «Світлицю» і їй це вдалося – таки вибила!

Та не просто вибила, а поступово почала перетворювати приміщення на затишний дім та прихисток, всіх хто цього потребував.

Є таке прислів’я: «Найбільша розкіш – це людське спілкування». А спілкування у «Світлиці» – це чудова можливість поділитися своїми знаннями і враженнями, відпочити душею, знайти розраду від повсякденних одноманітних справ, турбот.

Уміння співпереживати, взаємоповага, любов, різноманітні інтереси – ось що об’єднує її допомагає з оптимізмом дивитися у майбутнє, знаходити моральну підтримку серед товариства.

Усі «світличани» – це велика дружня сім’я. І, як і 20 років тому, збираються разом вже під керівництвом Лариси Красікової, яка продовжує справу Лідії Романівни!

«Світлиця» ( а, як в народі її називають «у Бабусі Ліди»), як і раніше систематично й успішно функціонує, збираючи однодумців «зі стажем» та нових прихильників. Відрадно, що члени клубу можуть не тільки виявити свої здібності, інтереси та очікування, а й отримати імпульс до саморозкриття у колективі, відчувають себе активними особистостями.

Хочеться подякувати Лідії Романівні, за те що дала початок прекрасному місцю – душі для багатьох людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь