A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Освіта як пріоритет успішної держави

Дата: 24.07.2020 09:22
Кількість переглядів: 495

Освіта вважається важливим чинником розвитку суспільства, адже вона сприяє повноцінному розкриттю потенціалу кожної людини впродовж усього життя, створенню суспільства свідомих особистостей. Увесь світ стрімко рухається вперед, у сфері освіти обговорюються концепції індивідуальних освітніх програм, замість традиційних уроків, усестороннє дослідження тем, набуття навичок критичного та креативного мислення, отримання знань упродовж усього життя в будь-якому місці, у будь-який час, у будь-якій формі.

Однак реформа освіти завжди полягала лише у зміні освітньої програми,  а от останнім часом  пішли зміни й у матеріально-технічному забезпеченні.

Каланчацька  ОЗ « Каланчацький ЗПЗСО№1» не є виключенням, постійно обділений увагою, хоча у ньому здобуває освіту більше 720 учнів, що становить більше 42 % від загальної кількості усіх школярів Каланчацької селищної ради. Найбільший освітній заклад громади залишався постійно недофінансованим з боку матеріально-технічного забезпечення.

Для того, щоб виправити цю несправедливість, виконавчий комітет майже два роки працював, щоб реалізувати один з найбільш масштабних проєктів по лінії ДФРР, а саме проведення капітального ремонту Опорного закладу "Каланчацький заклад повної загальної середньої освіти №1 Каланчацької селищної ради Херсонської області".

Наприкінці 2019 року вказаний проєкт було схвалено та відібрано регіональною комісією. Як результат, на його реалізацію з державного бюджету виділено майже 30 млн. грн, а співфінансування з місцевого бюджету складає більше трьох млн. грн.

Станом на сьогодні Херсонською ОДА оголошено тендер на суму 29 982 073 грн.

Вже сьогодні визначено підрядників, а саме ТОВ «Нікопольське СТК», директор Поган Олександр Станіславович. Під час зустрічі Олександра Станіславовича  з  першим заступником селищного голови, Андрієм Лабушним та директором школи Оксаною Пономарьовою було опрацьовано поступовий хід дій. Для здійснення задуманих планів залучено багато людей, кожен з них є професіоналами в своїй сфері роботи та відповідально підходить до поставленої задачи.

У рамках проєкту "Капітальний ремонт Опорного закладу "Каланчацький заклад повної загальної середньої освіти № 1 Каланчацької селищної ради Херсонської області" за адресою: вул. Скадовська, 1, смт Каланчак Каланчацького району Херсонської області" буде зроблено термомодернізацію будівлі (заміну вікон, перекриття покрівлі, утеплення стін, а також ремонти класів, харчоблоку, спортивної зали та коридорів).

Наприкінці зустрічі з підрядниками Андрій Григорович та Оксана Борисівна оглянули новий спортивний майданчик. Реалізація проєкту якого недавно добігла кінця. Тепер це дозволить учням школи займатися футболом чи баскетболом не лише у спортивному залі, а й на вулиці. Що створить додаткові умови для розвитку спорту та можливості проведення різноманітних турнірів .

Тай взагалі спортивний майданчик – це чудове місце для захоплюючого дозвілля дітей, зона комфорту та здоров’я, де можна активізувати свою рухову діяльність, граючись, зняти статичну напругу і просто весело провести свій час. А коли він  осучасненим зі штучним покриттям та всіма супутніми вимогами – це чудово!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь