A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Школи громади готуються до нового навчального року

Дата: 24.07.2020 09:28
Кількість переглядів: 498

Щоб отримати повноцінну освіту, дітям потрібно не лише вчитися, а й мати всі необхідні для цього умови. Безпечні будівлі, зручні відремонтовані класи, матеріально-технічна база, їдальні, спортивні майданчики, вбиральні всередині навчального закладу – такими мають бути всі школи і кожного року виконавчий комітет разом з адміністраціями школи та батьками працюють задля цього.

2020 рік значно ускладнив дану задачу. Три місяці карантину, постійні обмеження та переведення дітей на дистанційну форму навчання. Ось такі невтішні реалій запропонував нам 20-й рік. Однак для тих хто хоче зробити щось краще, це не  завада…

10 липня з робочим візитом перший заступник селищного голови Андрій Лабушний відвідав декілька шкіл громади, а саме ОЗ «Горьківський ЗПЗСО» та Гаврилівській ЗОШ І-ІІІст. Оглянув школи,  поспілкувався з директорами з приводу здійснених робіт та планів на подальше. Обговорили проблемні питання, які актуальні на сьогодні і потребують вирішення.

«На мою думку, дуже важливо, коли виконавчий комітет, керівництво навчального закладу і батьки дбають не тільки про навчальний процес, але й про те, щоб дітям було комфортно. Оскільки те, де вони навчаються, впливає на те, які будуть результати навчання» - зауважив Андрій Григорович 

У 2019 році виникла форс-мажорна ситуація у Гаврилівській ЗОШ. Під час  шквального вітру був пошкоджений дах над спортивною залою та частинної приміщення кухні,   склалась нагальна потреба в капітальному ремонті, яка тривалий час залишалась відкрита.

Загальними зусиллями керівництвом громади та школи було виготовлено проектно-кошторисну документацію по капітальному ремонту покрівлі. Станом на сьогоднішній день у спортзалі завершено роботи з перекриття даху, облаштовано внутрішні інженерні мережі,  встановлено енерго-зберігаючі вікна, проведені внутрішні оздоблювальні роботи, та триває завершення повної заміни підлоги. 

Проведений ремонт роздягальнь та планується облаштування душу й туалету в них. Сьогодні спортивна зала виглядає привабливо та сучасно 

Ще однією значною проблемою було опалення в ОЗ «Горьківський ЗПЗСО».  Тому перед початком опалювального сезону, в цій школі було проведено заміну та модернізацію системи опалення. Здійснили реконструкцію котельні: встановили твердотоплевний котел, замінили всю систему теплопостачання,   встановили нові батареї. Це дало змогу створити належні умови для навчання та відчутно зекономити кошти за енергоносії.

Наразі всі школи громади активно проводять поточні ремонти класів та коридорів, спортивних залів, їдалень і т.д. 

Дуже вдячні, що батьки також долучаються до цієї роботи та роблять свої значні внески, і мова не тільки про кошти, але й про роботу, яку вони виконують власними силами.

Хочеться, щоб держава мала змогу 100% забезпечувати всі потреби шкіл, садочків, ЖКХ та інших сфер, однак сьогодні такої можливості нема. Та загальними діями ми потрохи будемо реалізовувати свої плани та проекти, щоб громада ставала тільки кращою!

Поряд з цією роботою виконавчий комітет виготовив нові проекти для  подальшої реалізації, а саме: капітальний ремонт (терм модернізація будівлі) Новокиївського НВК «Загально навчальний заклад І-ІІІст» Каланчацької селищної ради та Капітальний ремонт покрівлі Олександрівської ЗОШ І-ІІІст. Каланчацької селищної ради. 

Сподіваємось в найближчий час приступити до реалізації цих проектів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь