A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Зустріч з лікарями ПМСД

Дата: 24.07.2020 09:30
Кількість переглядів: 1261

14 липня 2020року відбулась зустріч першого заступника селищного голови Андрія Лабушного з лікарями первинної ланки Каланчацька лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Основна мета  зустрічі, обговорити проблемні питання та разом знайти шляхи їх вирішення! Нарада відбулась у формі діалогу, кожен бажаючий висловив свою думку та поставив питання.

Головний лікар  Олена Корнієнко,   розповіла,  що  сьогодні Каланчацький район, а це понад 21 тис. чоловік, обслуговують 8 терапевтів та 3 педіатра. Пригадала, яку велику роботу було проведено на початку медичної реформи працівниками Центру. Оскільки в той час швидко потрібно було залучити населення до підписання декларацій. Працювали навіть в вихідні і неодноразово займали першу сходинку в області по кількості підписаних декларацій. Також Олена Павлівна підняла питання й оплати праці лікарів, зауваживши, що в  після реформи вона зросла.

Однак основною проблемою так і залишається  питання кадрів  ЦПМСД. Тому щоб упередити ситуацію, яка може скластись на майбутнє, одним з нагальних питань було визначено питання кадрового потенціалу.

Перший заступник  поділився своїми думками, щодо вирішення даного питання. В органах місцевого самоврядування та органах виконавчої влади є поняття - кадровий резерв. Медицині такий термін не знайомий, але він може допомогти у  вирішенні питання. Що ж таке кадровий резерв? Це група осіб, які на перспективу можуть занять посаду,  коли вона стане вакантною. Це дасть можливість запропонувати студентам вищих медичних навчальних закладів укласти довгостроковий контракт про можливість працевлаштування після закінчення вузу.

За цей час селищна рада бере на себе зобов’язання вирішити питання з житлом та при можливості   виділити й спрямувати кошти для таких лікарів, задля їх стимулювання працювати в сільській місцевості.

Також лікарі неодноразово підіймали питання створення комфортних умов для праці, облаштування кабінетів кондиціонерами.

Розмова вийшла плідною, оскільки колектив первинної ланки погодився з пропозицією Андрія Лабушного, а він зі свого боку зауважив : «у зв’язку з тим, що селищною радою було виділено кошти для капітального ремонту Привільського ФАПу, питання про виділення коштів для встановлення кондиціонерів буде піднято на черговому засіданні виконавчого комітету та сесії ради».

Це той формат коли  керівництво громади та колектив центру почули та прислухались одне до одного. Адже правильні управлінські рішення приймаються лише тоді, коли питання є вивчене та заслухані обидві сторони.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь