КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Про новий адміністративно-територіальний устрій та його вплив на суспільне життя

Дата: 26.08.2020 09:26
Кількість переглядів: 826

Громади – для громадян. Район – це адміністративно-територіальна одиниця для органів виконавчої влади, і для пересічної людини їх реорганізація практично нічого не змінює.

60% податку на дохід фізичних осіб (ПДФО), які проживають у межах району, замість району, йтимуть одразу в територіальні громади. 

Нові райони створюються для організації ефективної системи виконавчої влади, щоб держава могла ефективно керувати територіями, організовувати роботу різних структур на місцях – судів, податкової, соцзахисту, пенсійного фонду, поліції тощо.

Їхати в районний центр для отримання адміністративних послуг не потрібно. 
В кожній територіальній громаді повинен бути створений центр надання адміністративних послуг. Саме там можливо буде отримати всі необхідні послуги.

Нові райони пов’язані з місцевими виборами. Окрім голів та депутатів громад, на місцевих виборах 25 жовтня обиратимуться депутати і районних рад. Повноваження громад та райрад будуть розмежовані. Райради підтримуватимуть громади, зокрема заклади, які громади не зможуть взяти собі на утримання, – лікарні, позашкільні навчальні заклади, дитячо-юнацькі спортивні школи, дитячі будинки, будинки для людей похилого віку. 

Суди, відділення прокуратури, пенсійного фонду тощо наразі працюватимуть  у звичайному режимі. 

Школи, лікарні, будинки культури в ліквідованих районах нікуди не зникнуть. Більшість цих об’єктів просто змінять юридичний статус – перейдуть від району до громади, на території якої вони фізично розташовані.

Реорганізація районів почнеться після перших місцевих виборів 25 жовтня.

 

Управління суспільних комунікацій ХОДА

21/08/20

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь