A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

ЗАПОБІГАННЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 26.08.2020 09:34
Кількість переглядів: 2196

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. 

Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації (за оцінками уряду США). Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють. Торгівля людьми може відбуватись у різних формах.

 

За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Більшість постраждалих, які протягом останніх років отримали допомогу від МОМ, – молодь до 35 років. 60% постраждалих від торгівлі людьми, які звернулися по допомогу до МОМ у 2016 році, – чоловіки, понад 80% постраждалих мають вищу або технічну освіту. Наймолодшій постраждалій було 3 роки, а найстаршій – 83.

Запобігти рабству можна – готуючись їхати за кордон, дотримуйся порад із безпечної міграції!

 

В рамках кампанії з інформування про ризики торгівлі людьми, що проводиться спільними зусиллями Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міністерством соціальної політики в Україні, Представництвом МОМ в Україні та громадською організацією А21 створено проект "Працюй безпечно". Зусилля Координатора проектів в цій кампанії фінансово підтримують Уряд Канади та Місія США при ОБСЄ.

 

"Працюй безпечно" - це проект, спрямований на протидію торгівлі людьми. Для тих, хто шукає нову роботу в Україні чи закордоном, проект дає відповіді на важливі питання. Як підготуватись до працевлаштування в іншій країні? Як виявити шахраїв, які намагаються обдурити вас під час укладання трудової угоди? І, що робити, коли ви, ваші родичі чи знайомі опинились перед небезпекою потрапляння в трудове рабство? Чи постраждали від торгівлі людьми?

 

На ці та інші питання ви можете отримати відповіді на сторінці Фейсбук: @work.safe.ua або #працюйбезпечно, а також в Інстаграм: @work_safe_ua.

Інформацію надано Каланчацькою РФ Херсонського ОЦЗ (за матеріалами сторінки у Фейсбук "Працюй безпечно" та Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь