КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

15 ЛЮТОГО ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 15.02.2021 10:06
Кількість переглядів: 419

Фото без опису15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Чимало часу сплило з тієї пори. Потихеньку зажили рани; змужніли, стали мудрішими, постаріли солдати і офіцери. Але пам’ять про далеку афганську війну жива і стерти її не зможуть ні роки, ні відстані.

Хто вони, «афганці»? На вигляд звичайні чоловіки, які працюють, виховують дітей. Щодня ми зустрічаємося з ними і навіть не здогадуємося, якою важкою була їхня юність. В їхніх серцях і досі відлунює пронизливим болем афганська війна. Цей біль не лише від давніх ран, які ніяк не дають про себе забути, а й від пам’яті. Пам’ять… Людська пам’ять зберігає те, чого давно вже немає, що давно вже минулося, але свідомість відтворює давні спогади, навіть, найстрашніші.

Всі, хто служив «за річкою» (саме так афганці називають місце своєї служби) є героями, бо війна – це завжди страшно, і, не дай Бог, побачити її на власні очі будь-кому.

Тож сьогодні, у день 32-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан, ми вшановуємо всіх учасників тієї вже далекої війни, схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих.

 

Автор: Ірина КУЮН, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь