A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Спростування фейків про вакцину від коронавірусу (COVID-19)

Дата: 16.02.2021 17:33
Кількість переглядів: 454

Фейки про вакцину від коронавірусу можуть посіяти у людей недовіру до вакцинації та сповільнити подолання пандемії у світі. Тому фахівці центру громадського здоров'я зібрали найпоширеніші фейки про вакцинацію.

 

 

Фейк 1: В світі зафіксовані випадки смерті в результаті вакцинації від COVID-19

У середині січня з'явилися повідомили, що невдовзі після отримання вакцини від Pfizer/BioNTech у Норвегії померли 33 людини у віці 75 років і старше. Мережею також поширюються повідомлення про випадки смерті літніх людей чи медперсоналу в інших країнах.

Факт: Аналіз, проведений Всесвітньої організацією охорони здоров’я, засвідчив, що летальні випадки відповідають очікуваному рівню смертності від різних причин для людей цього віку і немає підстав вважати, що вони пов'язані з вакцинацією. Всесвітня організація охорони здоров'я наразі не зафіксувала жодного випадку смерті після щеплення вакциною проти коронавірусу, заявляє експертка ВООЗ Маріанджела Сімао.

 

Фейк 2: Люди заразилися COVID-19 в результаті вакцинації

Факт: Ви не можете заразитися COVID-19 від вакцин, бо жодна з них не містить живих компонентів вірусу, здатних викликати хворобу. Проте, можливо, що на момент вакцинації ви вже були інфіковані коронавірусом, але не знали цього. Ви просто відчули симптоми хвороби, лише після проходження вакцинації.

 

Фейк 3: Вакцина Pfizer призводить до безпліддя у жінок

Нібито вакцина Pfizer/BioNTech навчить імунну систему організму атакувати білок синцитин, який бере участь у формування плаценти, що в свою чергу призведе до безпліддя у жінок.

Факт: Якщо вакцина може викликати імунну відповідь проти плацентарного білка, те саме відбувалося б під час захворювання на COVID-19. Це означало б, що мільйони жінок дітородного віку по всьому світі, які перенесли COVID-19 за останній рік, не можуть мати дітей, що не є правдою.

Разом з тим, у компанії Pfizer відмічають, що не проводили досліджень, як вакцина впливає на вагітних жінок і тому рекомендують вагітним утриматись від щеплення до народження дитини.

 

Фейк 4: мРНК-вакцини — генетична зброя, яка змінює наші гени

Факт: Генетична модифікація передбачає навмисне введення чужорідної ДНК в ядро клітини людини. Проте вакцини цього не роблять. мРНК-вакцини проти COVID-19 ніколи не потрапляє в ядро клітини, де знаходиться наша ДНК. Це означає, що мРНК не може впливати чи взаємодіяти з нашою ДНК будь-яким чином. Натомість вакцини проти мРНК COVID-19 працюють із природними захисними силами організму, щоб безпечно виробити імунітет до хвороб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь